Kastelenbuurt gaat voor zonnepanelen

05 februari 2015

Buurkracht foto team
Buurtteam Buurkracht Kastelenbuurt bereidt eerste acties voor.

De energiebesparingskoorts is goed toegeslagen in Oosterhout. Bewoners van de Kastelenbuurt volgen sinds kort hun energieverbruik online via buurkracht.nl en proberen hun energierekening omlaag te krijgen. Ondertussen bereidt het buurtteam een mooie besparingsactie voor zonnepanelen voor. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom bij de informatiebijeenkomst op 25 februari om 19.30 uur in de basisschool de Torenschouw.

Buurtbewoners Bart Borstrok, Michiel van Rijnsoever en Jack Naalden zijn druk bezig om besparingsmaatregelen bij de kop te pakken. Zij krijgen daarbij hulp van Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) en Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Via www.buurkracht.nl/kastelenbuurt kunnen deelnemers op hun persoonlijke pagina onder meer hun energieverbruik zien en vergelijken, zich inschrijven voor buurtacties en offertes delen. Al ruim 120 buurtgenoten hebben zich aangemeld. En tijdens de isolactie-actie van de afgelopen maanden hebben maar liefst 14 huizen spouwmuurisolatie en 7 huizen vloerisolatie gekregen. Dit bespaart op jaarbasis 9487 m3 gas x € 0,65 = € 6.166,- en geeft 16.986 KG CO2 minder uitstoot per jaar. "Als bewoners van de Kastelenbuurt worden wij vrolijk van zulke cijfers."

Informatiebijeenkomst over zonnepanelen

Woensdag 25 februari organiseert het buurtteam een informatieavond over zonnepanelen. ONE heeft verschillende leveranciers gesproken. Zij presenteren die avond een speciaal aanbod voor de buurt. Inwoners kunnen terecht met hun vragen en krijgen de mogelijkheid om vrijblijvend een persoonlijke offerte op te vragen. Ook geven we tekst en uitleg over het energie label, wat erg actueel is en nog veel vragen geeft. Reden genoeg om naar deze tweede informatieavond te komen. Via ONE zijn er inmiddels op meer dan vijftig woningen zonnepanelen geplaatst. Als beloning voor dit mooie resultaat liggen er binnenkort mogelijk zonnepanelen op basisschool de Torenschouw. ONE is hierover in gesprek met Delta-onderwijs. 

Het buurtteam hoopt veel inwoners te begroeten op 25 februari om 19.30 uur in basisschool de Torenschouw.

Kastelenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Kastelenbuurt