Kant-en-klare actie: de aantrekkingskast

24 juli 2017

Kinderen stellen veel vragen en gaan zelf op onderzoek uit. Het kost weinig moeite ze te interesseren voor de wereld om hen heen. En dus ook voor energie en het milieu. Voor buurten die willen inspelen op die natuurlijke nieuwsgierigheid, heeft Buurkracht nu de aantrekkingskast. Een kant-en-klare buurtactie die niet alleen kinderen bij energie besparen betrekt, maar ook hun ouders.

Buurkracht 161005 trekkast klein
Wat is dit voor een kastje?

De aantrekkingskast is bedacht door Stijn van Iersel, inmiddels afgestudeerd aan de TU in Eindhoven, en getest in verschillende Buurkrachtbuurten. Toen ze daar aan bomen en lantaarnpalen hingen, gebeurde precies wat Stijn hoopte: de kastjes werkten als een magneet op de kinderen. Ze kwamen eropaf en de durfallen ontdekten dat er een lampje ging branden als je aan de hendel trok. Waarmee het mysterie alleen maar groter werd. Om dat mysterie op te lossen, kwam Stijn na een paar weken een workshop geven over energie op de school of de buitenschoolse opvang die meewerkte aan het experiment. De kinderen hingen steevast aan zijn lippen en hadden er thuis ook veel over te vertellen. Missie geslaagd.

Iets voor jouw buurt?

Wil je in jouw buurt ook kinderen op een speelse manier met energie (besparen) in aanraking brengen? En weet je een school of buitenschoolse opvang die het leuk vindt daaraan bij te dragen? Dan kan het buurtteam in jouw buurt vanaf nu een compleet actiepakket aanvragen. Met drie aantrekkingskasten en een complete workshopset, zodat een leerkracht of begeleider makkelijk zelf de workshop kan geven aan kinderen van 8 tot 12 jaar. Of misschien jijzelf wel. Meer weten? Neem meteen contact op met je buurtteam, via je eigen buurtpagina.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?