Kaarsjes de wereld rond in de straat tijdens Earth Hour

09 april 2016

Onlangs was het smullen geblazen in de Kamperfoelielaan in Wageningen en in De Vloedgraven in Den Ham. Beide straten wonnen een overheerlijke Buurkrachttaart. De Kamperfoelielaan omdat ze op 19 maart de mooiste Earth Hour-foto hadden getwitterd en De Vloedgraven omdat ze toen de meeste kaarsjes brandden. Nou ja, op de Kamperfoelielaan na dan. Maar wat is nu leuker dan twee winnaars?

Buurkracht 160319 earth hour kamperfoelielaan
Kaarsjes de wereld rond in de Kamperfoelielaan tijdens Earth Hour 2016

De Kamperfoelielaan is een fanatieke deelnemer aan het Klimaatstraatfeest. Net zoals De Vloedgraven. Het moet gek lopen als een van de twee dit jaar niet als eerste gaat eindigen in deze leuke energiebespaarwedstrijd tussen straten in het hele land. Op 16 april maakt het Klimaatstraatfeest de winnaar bekend.

Geen wegwerpservies in de Kamperfoelielaan

Aan de bewoners van de Kamerfoelielaan zal het niet liggen. Ze zitten er bovenop om zo veel mogelijk punten te verzamelen met leuke opdrachten over duurzaamheid en energiebesparing. Zoals een mooie foto met kaarsjes op social media zetten tijdens Earth Hour, een actie van het Klimaatstraatfeest én Buurkracht. Toen bewoner Wilhelm Thieme van de actie hoorde, tekende hij de aarde met krijt op straat en riep hij via de straatapp alle buren op om er lichtjes omheen te plaatsen. Dit leverde een zeer taartwaardige foto op. Wilhelm: “De bakker bracht een geweldig exemplaar op zaterdag 27 maart, toen de zon zo heerlijk scheen.” Via de straatapp was een feestje in het plantsoen snel geregeld. De een zette een paar kannen koffie, de ander pakte stoelen en iedereen nam z’n eigen bordje en mok mee. Want als klimaatstraat ga je natuurlijk geen wegwerpservies gebruiken.

Buurkracht 160409 kamperfoelielaan klein
Een hele grote taart ...
Buurkracht 160409 kamperfoelielaan 2   klein
... voor de winnende straat

Feest op feest op De Vloedgraven

Een week later zat ook bewoners van De Vloedgraven aan de koffie met gebak. Ze zitten in een nek-aan-nekrace met de Kamperfoelielaan voor de eretitel Klimaatstraat 2016. De bewoners hebben in het kader van de wedstrijd ook Buurkracht uitgenodigd in de straat, en waren daar zo enthousiast over, dat ze nu met de hele buurt, Zuidmaten, energie gaan besparen. Natuurlijk deden ze mee aan Earth Hour, voor het goede doel én de extra punten. De straat ontstak 31 kaarsjes. Theodoor Warner, een van de kartrekkers: “We hebben er meteen een gezellige avond van gemaakt, buiten op ‘ons’ grasveld. Een paar straatbewoners maakten vegetarische hapjes. En de Frietfeestbonnen die we eerder via het Klimaatstraatfeest hadden gewonnen, waren goed voor de frisdrank-, wijn- en biervoorziening.” En op zaterdag 2 april was het alweer dolle boel. Zo’n vijftien straatgenoten met hun kinderen kwamen op het grasveld bij elkaar, ditmaal voor de Buurkrachttaart. “We hebben ervan gesmuld.” Op 16 april weer een feestje als de winnaar van Klimaatstraatfeest bekend wordt? “Laten we daarvan uitgaan.”

Buurkracht 160409 den ham
Ook De Vloedgraven smult van deze tractatie ...
Buurkracht 160409 den ham 3
... en het is meteen gezellig

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?