Jaap Pannekoek blikt terug op ruim een jaar energiebesparing

13 maart 2015

Buurkracht lantaarnpaalbord oss
Met lantaarnpaalborden werden de buurtgenoten opgeroepen om mee te doen

In een jaar tijd zijn er in De Ruwaard-Staatsliedenbuurt 15 woningen voorzien van dak-, vloer- en/of spouwmuurisolatie. Op 16 daken zijn zonnepanelen gelegd. Met deze maatregelen besparen dorpsgenoten € 23.337,- per jaar. Hiermee compenseren zij de CO2-uitstoot van 12,6 huishoudens. Dat bleek uit de evaluatie van het buurtteam, Energie Coöperatie Oss en Buurkracht. Als eerste Buurkrachtbuurt organiseerden zij eind 2013 hun eerste buurtbijeenkomst. Zij vormden werkgroepjes, selecteerden leveranciers en vroegen offertes op.  

Jaap Pannekoek blikt tevreden terug: “Op dit moment besparen we maar liefst 46.105 kWh aan stroom en 19.590 m3 aan gas per jaar. Dit scheelt per huishouden al gauw honderden euro’s per jaar op hun energierekening. Dorpsbewoners kunnen overigens nog steeds meedoen.”

Inzicht in je energieverbruik

95 buurtgenoten hebben zich aangemeld bij Buurkracht. Zij konden al profiteren van de kortingen die de werkgroepen hebben bedongen. Ook kregen zij inzicht in hun eigen energieverbruik en kunnen zij dit vergelijken met het gemiddelde verbruik in het dorp. Jaap benadrukt: “Als er nog meer buurtbewoners meedoen, kan er nog meer bespaard worden. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee en voor het milieu, maar het levert je ook nog eens meer comfort op.”

Meeprofiteren

Meedoen kan nog. De offertes zijn in te zien via een persoonlijke pagina op buurkracht.nl. Inwoners van de Ruwaard-Staatsliedenbuurt kunnen zich hiervoor aanmelden via www.buurkracht.nl/oss. Dit is gratis en vrijblijvend.

Ruwaard - Staatsliedenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Ruwaard - Staatsliedenbuurt