Itteren start met energiebesparing

11 december 2014

In deze tijd van crisis en hoge brandstofprijzen wordt energie besparen aantrekkelijker. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen werkt Dorpsraad Itteren samen met Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: bewoners in Itteren helpen bij besparingsmaatregelen. Wat ze van plan zijn, vertellen ze tijdens een dorpsbijeenkomst op 14 januari in Aw Sjaol. Alle inwoners zijn van harte welkom.

Buurkracht buurtteam itteren
Buurtbijeenkomst Itteren

Initiatiefnemers Vivian Thewissen-Horssels, Angela Moberts en Wim Beijer trekken de kar en stellen zich tijdens de bijeenkomst voor. Ze vertellen over hun plannen en wat het dorp van hen kan verwachten. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een onafhankelijke energieadviseur presenteert de resultaten van zijn onderzoek in het dorp. Ook is er iemand van de gemeente en provincie aanwezig om subsidiemogelijkheden toe te lichten. Vanaf 19.00 uur is iedereen die energie wil besparen van harte welkom in Aw Sjaol, Kapelaanstraat 71.

Inzicht in energieverbruik

Het buurtteam trekt de kar. Buurkracht ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en bewoners te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien kunnen bewoners via een persoonlijke pagina op buurkracht.nl hun eigen energieverbruik nauwkeurig volgen en vergelijken met het gemiddelde verbruik van de buurt. Vivian Thewissen: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/itteren en zien welke maatregelen in jouw huis of voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn.”

Samen besparen loont

Buurkracht is inmiddels in ruim 45 buurten actief. Samen doen betekent het verdelen van werkzaamheden. En hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het is. “Wij beslissen zelf welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht”, aldus Vivian Thewissen. Het buurtteam hoopt veel inwoners te begroeten op 14 januari.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?