Isoleren is vooruitdenken in De Blaak: Energiecafé op 13 april met mooie aanbiedingen

03 april 2016

In de Tilburgse wijk De Blaak valt heel wat energie te besparen. Om buurtgenoten daarover goed te informeren, organiseert Energie De Blaak dit jaar opnieuw een serie Energiecafés in samenwerking met Buurkracht. De eerstvolgende vindt plaats op13 april in basisschool De Borne (Grebbe 40) en staat in het teken van woningisolatie en met name dubbel glas en kozijnen. Hierover krijgen bewoners die avond veel nuttige informatie. Bovendien heeft Energie De Blaak mooie aanbiedingen voor hen in petto. Dat wordt dubbel besparen. Iedereen is van harte welkom vanaf 19.45 uur.

Buurkracht ju4a0177 2
Volle bak tijdens het vorige Energiecafé over ledverlichting

De meeste woningen in De Blaak zijn eind jaren zeventig, begin jaren tachtig gebouwd. Hans Jager van Energie De Blaak én het buurtteam van Buurkracht: “Onze bouwkundige Jan Wijnen legt uit welke vormenvan isolatie in die tijd zijn toegepast. Zo was vloerisolatie er meestal niet bij en werd er slechts een dunne laag isolatiemateriaal in de spouwmuur aangebracht, maar soms ligt dat materiaal inmiddels als een zak ergens onder in de spouw. Het is vaak niet zo simpel om de spouwmuur aanvullend te isoleren. Maatwerk is hier het devies." 

Gratis inspectie van vloeren en muren

De eerste aanbieding van die avond houdt daar verband mee: een gratis inspectie op vloer- en spouwmuurisolatie. Hans: “Er komt dan iemand van een isolatiebedrijf bij je thuis langs die onderzoekt of je kruipruimte geschikt is om te isoleren en die een paar gaatjes in je gevel maakt om te kunnen zien of er extra spouwmuurisolatie aangebracht kan worden. Je krijgt meteen een vrijblijvend advies, inclusief een kostenindicatie. En dan heb je nog een paar maanden om maatregelen te nemen, voordat het stookseizoen weer begint. Dat is vooruitdenken.”

Korting op ramen en kozijnen

Behalve vloer- en spouwmuurisolatie komen tijdens het Energiecafé ramen en kozijnen aan de orde. Inmiddels zijn veel houten kozijnen in de buurt aan vervanging toe, en de Thermopane-ramen van decennia terug houden de warmte veel minder goed warmte binnen dan de moderne HR++-varianten. Hans: “We hebben geregeld dat bewoners van De Blaak korting krijgen op de vervanging van ramen en kozijnen. Op de avond zelf kunnen ze zich direct aanmelden voor een persoonlijke offerte.” Wie verhinderd is voor het Energiecafé of er langer over wil nadenken, kan na afloop de aanbieding nog eens rustig bekijken op www.buurkracht.nl/de-blaak of www.energiedeblaak.nl. En alsnog een offerte aanvragen.

Blijf op de hoogte

Energie De Blaak werkt nauw samen met Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. dat buurten ondersteunt die samen energie willen besparen. Via www.buurkracht.nl/de-blaak en www.energiedeblaak.nl blijven buurtbewoners op de hoogte van besparingsacties in de buurt. Hans: “Je aanmelden op onze buurtpagina van Buurkracht verplicht je tot niets. Er staan ook handige tips op en je kunt, als je een slimme meter hebt, inzicht krijgen in je energieverbruik.”

Meer informatie?

Neem contact op met de werkgroep voor meer informatie. Meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Irmy van Paassen of kijk op www.buurkracht.nl.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?