Isoleren is nu wel heel comfortabel in Kortland

15 juni 2016

Na de eerste buurtbijeenkomst stonden warme voeten en een comfortabel huis hoog op het verlanglijstje van de bewoners van Kortland. Op 14 juni werden ze op hun wenken bediend. Twee zorgvuldig geselecteerde isolatiebedrijven presenteerden hun aanbod in Dorpshuis Peize. Na de bijeenkomst kregen ze al direct vijftien aanvragen voor een vrijblijvende opname. Wie voor 1 juli beslist kan gebruik maken van scherpe prijzen. En: hoe meer deelnemers, hoe hoger de korting.

Buurkracht buurtteam kortland
Buurtteam Kortland

Wat zijn de betrouwbare bedrijven? Wat zijn scherpe prijzen? En hoe weet je zeker dat je achteraf niet meer betaalt dan afgesproken? Over al die vragen hoeven de buurtbewoners hun hoofd niet meer te breken. Het buurtteam heeft de isolatieactie grondig voorbereid. “We hebben eerst een lijstje met criteria gemaakt”, vertelt Marieke Euwe van het buurtteam. “Bedrijven moeten bijvoorbeeld zorgvuldig en servicegericht zijn, en kwaliteit en een scherpe prijs bieden. We willen achteraf ook geen verrassingen, dus geen hogere prijs dan afgesproken.”

Vrijblijvend

Uit de vijf aanvragen kwamen twee bedrijven naar voren: Van den Berg Isolatie uit Borger en JB Home uit Meppel. Beide kregen de ruimte om zichzelf te presenteren. Marieke: “Van den Berg had een goede presentatie. Het bedrijf biedt alle vormen van isolatie aan: spouwmuur, vloer/bodem en dak. Ze doen van tevoren een vrijblijvend onderzoek met een warmtecamera en een endoscoop om te zien waar een woning warmte lekt en wat de technische mogelijkheden voor isolatie zijn.”

Kruipruimtes

In Kortland hebben veel mensen last van koude voeten. JB Home is een Tonzon Vloerisolatie-installateur en gespecialiseerd in vloer- en bodemisolatie. Een medewerker legde uit wat de mogelijkheden zijn. Marieke: “In Kortland is geen kruipruimte hetzelfde. Soms zijn ze diep, soms ondiep. Sommige zijn nat, andere niet. We hebben al wat vervelende ervaringen met isolatiebedrijven die aangaven dat ze ondiepe kruipruimtes konden isoleren en dan, als het puntje bij paaltje kwam, niet konden leveren. Achteraf kregen de installateurs dan ook veel vragen over hun aanpak bij natte of kleine kruipruimtes.”

Postcoderoos

Na de presentaties vroeg ook energiecoöperatie Noordseveld kort de aandacht voor hun informatiestand achter in de zaal. De energiecoöperatie doet een postcoderoosactie met zonne-energie in Kortland. Bewoners die geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen, kunnen deelnemen aan collectieve zonnedaken op twee boerderijen op de Groningerstraatweg. Dankzij de postcoderoosregeling kunnen ze een vast bedrag per opgewekte kWh terugkrijgen.

Samenvatting

Het aanbod van de isolatiebedrijven geldt tot 1 juli. Omdat isolatiewerkzaamheden heel inspirerend kunnen zijn voor de buurt, mogen bewoners die zich tijdens werkzaamheden bij hun buren alsnog aanmelden, ook profiteren van het actieaanbod. Marieke: “Handig voor bewoners die nu op vakantie zijn. Voor iedereen die niet op de bijeenkomst kon zijn, zetten we een samenvatting van de offertes op onze buurtpagina. De komende week gaan we de samenvatting ook e-mailen aan iedereen die zich bij ons heeft aangemeld.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?