Isolatiegolf in Grobbendonck

02 maart 2016

Grobbendonck in Goirle is helemaal klaar voor spouwmuurisolatie. Bij een bijeenkomst over dit onderwerp op 29 februari in café De Wiz vroegen niet minder dan 31 huishoudens een persoonlijke offerte aan.

Buurkracht 036ab361a4f03d7d5f057bffc1a033e7
Ruim 30 geïnteresseerden voor isolatiemaatregelen!

De afgelopen maand hebben buurtgenoten Bart Wolfs en Paul Strijbos bij verschillende leveranciers offertes aangevraagd. Beitske Schoof van het buurtteam: “Zij zijn allebei technisch goed onderlegd en hebben die taak met plezier op zich genomen. Een paar jaar geleden hebben ze dat ook gedaan voor de zonnepanelenactie die we toen hebben opgezet, dus ze hadden al ervaring. Ook nu hebben ze weer een aantal offertes naast elkaar gelegd en vergeleken: hoe ligt de prijs? Wat zijn de garanties? Welke materialen gebruikt deze partij? Wat weten we van de kwaliteit? Bart en Paul hebben ook geïnformeerd bij andere Buurkrachtbuurten in de omgeving naar hun ervaringen. Dat hielp ook om een goede keuze te maken.”

‘Purfecte’ korting

Het isolatiebedrijf dat als beste uit de bus kwam, Technisol, kwam op 29 februari zijn aanbod presenteren voor een goed gevulde zaal. “We zijn begonnen met nog een keer kort uit te leggen wie we zijn en wat we doen; er zaten toch ook weer nieuwe gezichten in de zaal”, vertelt Beitske. “Vervolgens hebben Paul en Bart uit verteld hoe ze de selectie hebben aangepakt en waarom ze voor Technisol gekozen hebben. De leverancier lichtte toen zelf zijn aanbod toe: hoe zijn bedrijf te werk gaat, dat hij een materiaal genaamd ‘Purfect’ gebruikt, welke kwaliteitsgaranties hij kan geven en natuurlijk de aanbieding zelf. Als minimaal vijf huishoudens meedoen, krijgen ze een mooie korting. De vragen kwamen goed op gang. Van heel technische kwesties als ‘Wat is de landbouwwaarde van het isolatiemateriaal’ tot heel praktisch: ‘Wat kost het?’”

Aanhaken kan nog!

De aanbieding viel in goede aarde: bijna alle aanwezigen tekenden aan het eind van de avond in voor een persoonlijke offerte. De leverancier ging met maar liefst 31 aanvragen naar huis. Beitske: “De komende twee weken gaat hij bij al die huishoudens langs. Want hoewel de huizen in Grobbendonck in dezelfde periode en dezelfde stijl gebouwd zijn, kunnen de persoonlijke offertes verschillend uitvallen. Bijvoorbeeld doordat in sommige huizen al wel iets van muurisolatie aanwezig is, of dat er puin tussen de spouw zit. Dat onderzoekt Technisol via kleine gaatjes in de muren. En als het meezit, beginnen de werkzaamheden nog deze maand. Bewoners die er niet bij waren, maar alsnog willen aanhaken, kunnen de aanbieding bekijken op onze buurtpagina. En zich melden als ze ook geïnteresseerd zijn. Ik zou zeggen: doen!”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?