Isolatieavond in Nieuw Lotbroek brengt nieuwe inzichten

27 juni 2016

Op 23 juni stelde Fer Gubbels van het buurtteam in Nieuw Lotbroek (Hoensbroek) zijn huis open voor een informatieavond over isolatie. Druk was het niet, maar wel geanimeerd. En de bezoekers gingen naar huis met nieuwe, betere inzichten.

Buurkracht bb 24 sept
Bijeenkomst over isolatie in Nieuw Lotbroek

De buurtgenoten die aanwezig waren, hadden zich al serieus in isolatiemaatregelen verdiept. “Allemaal vonden ze het lastig om door de bomen het bos te zien”, vertelt Eliane Géron van het buurtteam. “Zij kwamen echt voor goede en betrouwbare informatie. Die kregen ze: we hadden een isolatie-expert uitgenodigd met veel kennis en kunde op dit gebied. Zijn bedrijf heeft ook al in andere Buurkrachtbuurten werkzaamheden verricht. Na een welkomstwoord van Joyce Bongers van Buurkracht en een voorstelrondje kwam hij aan het woord. Hij ging uitgebreid in op welke soorten isolatie je hebt, wanneer het wel en geen nut heeft om te isoleren, welke methodes en materialen gebruikt worden voor spouwmuur-, vloer- en dakisolatie en wat daar de voor- en nadelen van zijn.”

Goede discussie

Het bleef niet bij eenrichtingsverkeer, er kwam al snel een goede discussie op gang. Want doordat de aanwezigen zich al op isolatiemaatregelen georiënteerd hadden, kwamen ze met gerichte vragen. Eliane: “Een van de bezoekers had een interessante offerte gekregen van een isolatiebedrijf, maar vond vervolgens heel veel negatieve reviews over die aanbieder op internet. En was dus weer op zoek. Een ander maakte zich zorgen over de voegen in z’n jarendertighuis. Hij wilde weten of die netjes afgewerkt zouden worden na het inbrengen van spouwmuurisolatie en ging het liefst bij een paar huizen kijken waar dit al gebeurd was. Om het resultaat te zien. Het bedrijf dat hij benaderd had, kon geen referenties geven; de expert die wij hadden uitgenodigd wel. Weer een andere bezoeker kwam erachter dat hij misschien toch voor een andere vorm van isolatie moest kiezen dan hij eerder van plan was. En zo ging iedereen wel met nieuwe inzichten naar huis.”

Meedoen kan nog

De aanwezigen konden direct een afspraak maken voor een vrijblijvende persoonlijke offerte. “Het isolatiebedrijf dat we uitgenodigd hadden, is ook bevoegd om energielabels af te geven”, zegt Eliane. “Als daar in de buurt belangstelling voor is, kunnen bewoners dat laten weten via onze buurtpagina. Daar kunnen mensen die niet aanwezig waren, zich ook aanmelden voor een persoonlijke offerte. Ondertussen hebben ook al een paar huishoudens in de buurt getekend voor zonnepanelen. Het aanbod dat we daarvoor geregeld hebben, loopt nog steeds. En ook daarvoor kunnen buurtgenoten terecht op onze buurtpagina.”

Nieuw Lotbroek

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Nieuw Lotbroek