Isolatieavond doorslaand succes in De Fledders

14 april 2016

Op 12 april presenteerde het buurtteam van De Fledders een aantrekkelijk isolatieaanbod in Café Onder de Linden. De bezoekers reageerden enthousiast. De meesten hadden eerder al op warmtebeelden van hun huis gezien waar hun woning warmte lekt en willen nu korte metten maken met het energieverlies. Bijna 40 bewoners maakten direct een afspraak met het geselecteerde isolatiebedrijf voor advies en een persoonlijke offerte.

Buurkracht img 20160412 wa0003
Opnieuw volle bak in De Fledders

Arnold Onnes van het buurtteam is zeer tevreden over de avond. Samen met Janneke Bastiaans heeft hij veel tijd geïnvesteerd in het aanvragen van offertes en de selectie van een geschikt isolatiebedrijf. “We hadden vijf offertes gekregen die er allemaal anders uitzagen. Daar schrokken we wel van. Best ingewikkeld. Gelukkig keken tijdens het proces twee specialisten over onze schouder mee: energieadviseur Floris van Dijk, die ons bij de bijeenkomst op 7 april ook heeft geholpen de warmtebeelden van onze huizen te interpreteren, en een adviseur van het Drents Energieloket. In spreadsheets hebben we alles uitgesplitst en scores gegeven aan de belangrijkste selectiecriteria, zoals prijs, werkwijze, certificering en garantie. Uiteindelijk kwam Van den Berg Isolatie uit Borger als beste uit de bus. Het bedrijf had de hoogste totaalscore én bood de scherpste prijs.”

Burgemeester op bezoek

Na een korte inleiding van Arnold presenteerde de aanbieder zelf welke isolatiemogelijkheden er zijn en wat deze opleveren. Ook vertelde hij meer over het aanbod en de vervolgprocedure. Mensen kunnen zich aanmelden voor een adviesgesprek, waarna Van den Berg bij elke woning langskomt om een persoonlijke offerte op te maken. Niet alleen in De Fledders, maar in heel Vries is het aanbod geldig. In het café waren dan ook inwoners uit het hele dorp aanwezig. Tot ieders verrassing kwam ook burgemeester Marcel Thijsen nog even langs. Hij liet weten dat de gemeente de buurtacties in De Fledders van harte ondersteunt.

Het geheim: actie en vaart

Aan het einde van de avond was er ruimte voor vragen. Arnold: “Die gingen bijvoorbeeld over de verschillende isolatievormen. Sommigen wilden weten wat de mogelijkheden zijn als ze al oude of gedeeltelijke isolatie hebben.” Vervolgens konden bezoekers het aanvraagformulier voor een adviesgesprek en persoonlijke offerte invullen. Arnold Onnes stond ze na afloop bij de uitgang persoonlijk in te nemen. “Tot mijn genoegen kreeg ik 38 van de 43 formulieren terug. Een prachtige score. Met het hele buurtteam hebben we een lekkere borrel genomen om het te vieren. Ons geheim? We zijn actief en houden de vaart erin. Aan het einde van elke bijeenkomst kunnen we al zeggen wat de volgende stap is en wanneer de volgende bijeenkomst plaatsvindt. Dat we de bijeenkomst over warmtebeelden een paar dagen voor het isolatieaanbod hebben gepland, zal ook hebben geholpen.”

Ook meedoen?

Het isolatieaanbod van het buurtteam en Van den Berg Isolatie geldt tot en met 30 april aanstaande. Alle bewoners van Vries kunnen meedoen. Interesse? Meld je aan via de buurtpagina of neem, als je niet in De Fledders woont, direct contact op met Van den Berg Isolatie.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?