Isolatie nu snel terugverdiend in Hart van Clumme

05 december 2016

Wat zijn de beste isolerende maatregelen in Hart van Clumme? En welke hebben de kortste terugverdientijd? Isolatiebedrijf Pluimers ging op verzoek van het buurtteam op onderzoek uit. Op 1 december presenteerde het bedrijf de resultaten aan zo’n 20 geïnteresseerde buurtbewoners in gemeenschapshuis Op d’r Plats. Met spouwmuurisolatie en HR-glas kun je snel veel besparen. Bovendien kun je nu profiteren van zeer aantrekkelijke subsidies.

Buurkracht bb 1 dec
Geslaagde bijeenkomst in Hart van Clumme

Veel buurtbewoners willen aan de slag met isolatie. Om inzicht te krijgen in de beste maatregelen had isolatiebedrijf Pluimers opnames gedaan bij drie willekeurige huizen in de buurt: een vrijstaand huis, een twee-onder-een-kap woning en een uit de jaren 60. Per woningtype had Pluimers de kosten en besparingen van isolerend glas en spouwmuurisolatie op een rij gezet. François Verhoeven van het buurtteam: “In onze buurt staan veel verschillende huizen, dus we konden de resultaten niet echt vertalen naar onze eigen woning. Maar de boodschap was duidelijk: dubbel glas en spouwmuurisolatie leveren relatief veel besparing op en zijn snel weer terugverdiend.”

Subsidie scheelt flink in kosten

François: “Wat isoleren op dit moment extra aantrekkelijk maakt, is dat je subsidie kunt aanvragen als je twee verschillende isolerende maatregelen laat uitvoeren. Dat kan tot 20% van de kosten schelen. De subsidie geldt bijvoorbeeld voor de combinatie spouwmuurisolatie en isolerend HR-glas, maar je kunt ook kiezen voor een combinatie met gevelisolatie, dakisolatie en vloer/bodemisolatie.” Hij vult aan uit eigen ervaring: “De kosten zijn natuurlijk belangrijk, maar het hogere wooncomfort vind ik de grootste winst van isolatie. Je hebt veel minder last van tocht en het is veel warmer in huis.”

Spijkers met koppen

Na de presentatie van Pluimers was het officiële deel van de bijeenkomst afgelopen, maar was er nog voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook konden bezoekers vragen stellen aan het bedrijf over hun eigen woning. Zeker acht van hen sloegen vervolgens spijkers met koppen en vroegen direct een persoonlijke offerte of adviesgesprek aan. François: “Buurtbewoners die niet op de bijeenkomst waren, maar wel interesse hebben in isolatie, kunnen contact opnemen met Pluimers voor een offerte. Je kunt ook leden van het buurtteam aanspreken of een bericht achterlaten op de buurkracht.nl/hart-van-clumme."

Hart van Clumme

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Hart van Clumme