Isolatie en energiescan in Delden-rondom-Villapark

05 maart 2016

Na het maken van warmtefoto’s is het tijd voor een volgende stap naar energie besparen voor de buurt Delden-rondom-Villapark. Op woensdag 16 maart om 20.00 uur is er een informatieavond in Hotel De Zwaan in Delden (Langestraat 2). De informatieavond gaat over isolatie en over de informatie die je kunt halen uit warmtefoto’s. Een energieadviseur van Geas Energiewacht uit Enschede komt hierover vertellen. Voor de deelnemers aan Buurkracht in deze buurt heeft Geas een speciaal aanbod: een energiescan voor een 'burenprijsje'.

Buurkracht dsc 0013
Energie besparen in Delden-rondom-Villapark

In Delden-rondom-Villapark is een buurtteam actief voor energiebesparing, vanuit ECHT en Buurkracht. Na de buurtbijeenkomst in november hebben de leden niet stilgezeten. In januari hebben ze warmtefoto’s gemaakt van huizen in de buurt. Die laten zien waar de warmte uit het huis weglekt. Voor een deel kun je dat als bewoner zelf verhelpen, met tochtstrips op kierende ramen en deuren. Een energiescan laat zien welke maatregelen je in jouw woning kunt nemen om te besparen (ook bijvoorbeeld zonnepanelen) en geeft uitsluitstel of het zin heeft de woning beter te isoleren. Zo ja, dan is dat meestal in een dag gebeurd en vrijwel zonder overlast. De investeringskosten verdien je dan in afzienbare tijd terug. Bovendien krijg je een beter energielabel: goed voor de verkoopwaarde van je woning.

Energiescan om efficiënt te investeren

Dirk van Ittersum, buurtbewoner en lid van het buurtteam: “Wie van plan is te gaan investeren in energiebesparing of zonnepanelen, doet er goed aan eerst een energiescan te laten maken. Je weet dan wat voor jouw woning de beste maatregelen zijn, wat ze kosten en wat ze aan geld en energie besparen. Zo zorg je ervoor dat je je geld zo efficiënt mogelijk besteedt.” De eerste 20 deelnemers aan Buurkracht die zich voor een energiescan aanmelden, krijgen van Geas een complete energiescan van hun woning voor slechts € 59,-: een advies afgestemd op hun woonsituatie, inclusief energielabel. Aanmelden hiervoor kan op de informatieavond en na afloop via de buurtpagina.

Meer informatie?

Neem gerust contact op met het buurtteam via Dirk van Ittersum, of kijk op www.buurkracht.nl of www.echtvooru.nl.

Delden rondom Villapark

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Delden rondom Villapark