Wat kan Siebengewald leren van Afferden?

10 november 2016

SiebengewaldsForum wil snel aan de slag om het dorp duurzaam te maken. In Siebengewald valt namelijk nog heel wat energie te besparen. Alleen al omdat veel van de woningen dateren uit de tijd dat duurzaam bouwen nog niet de norm was. Het Forum kijkt graag naar Afferden. Daar hebben ze samen isolatieacties geregeld waar al enkele tientallen huishoudens aan meededen. Die besparen nu gemiddeld € 13.248,- per jaar op hun energierekening. Wat in Afferden kan, kan in Siebengewald natuurlijk ook, als we er samen de schouders onder zetten. Wie doet er mee?

Buurkracht siebengewald bijeenkomst
Buurtbewoners Siebengewald praten over energiebesparing

Inspirerende avond

SiebengewaldsForum is een voortrekker in duurzaamheid in Siebengewald. Zo hield het forum vorige maand in De Klaproos een geanimeerde thema-avond over energie besparen. De eerste in een reeks thema-avonden. Herman Janssen van SiebengewaldsForum testte de energiekennis van het publiek met een quizje. Wil Bemelmans van de gemeente gaf toelichting op het energiebeleid van Bergen. En er was bezoek uit Afferden: René Aengenend uit dit buurdorp vertelde hoe hij met een enthousiast team het dorp in beweging heeft gekregen. Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., ondersteunt daarbij. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden te onderzoeken en tamtam te maken voor besparingsacties. En via een eigen pagina op de website waar bewoners informatie kunnen uitwisselen en tips krijgen. Daar kunnen ze ook hun eigen energieverbruik volgen en vergelijken met de rest van het dorp.

Sluit je aan

Alle aanwezigen waren het eens: samen energie besparen is ook iets voor Siebengewald. Herman Janssen: "Ik zie genoeg mogelijkheden om ons dorp duurzaam te maken. Gelukkig hoeven we dat niet alleen te doen, want we krijgen deskundige hulp van Buurkracht. Meld je aan en doe ook mee!"

Neem contact op met Ate Ploegmakers van Buurkracht: ate@buurkracht.nl of kijk op Buurkracht.nl/afferden voor inspiratie.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?