Irmy gaat besparen – krijgt ze een lening?

19 juni 2016

Buurtbegeleider Irmy van Paassen wil haar eigen huis ook energiezuiniger maken. Met een nieuwe hr-ketel, dubbel glas en spouwmuurisolatie kan ze in één keer van energielabel G naar C. In haar vorige column vertelde ze dat de gemeente haar aanvraag voor een duurzaamheidslening had goedgekeurd. De uiteindelijke toekenning door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting leek nog maar een formaliteit. Leek, ja.

Buurkracht 160209 irmy   ju4a8062   klein
Buurtbegeleider Irmy gaat besparen

“Van het pak papieren dat ik kreeg toegestuurd, ben ik behoorlijk geschrokken. Ik keek ernaar en dacht: ze willen alles van me weten! Ik had ook de indruk dat er dubbelingen in zaten. Vandaar dat ik toch maar even gebeld heb. Toen bleek dat ik alleen de eerste twee pagina’s hoefde in te vullen. Dat viel dus mee. Een heldere toelichting in het begeleidend schrijven was geen overbodige luxe geweest.

Nog dezelfde dag heb ik die twee pagina’s ingevuld en mijn aanvraag digitaal ingediend. Vier weken later ontving ik bericht: “Gefeliciteerd! We hebben uw aanvraag ontvangen. We gaan er binnenkort naar kijken.” Daar werd mijn humeur niet bepaald beter van. Opnieuw heb ik de telefoon gepakt en uitgelegd dat ik in dit tempo letterlijk vijf maanden bezig zou zijn om die lening rond te krijgen. Terwijl ik de aanvraag had ingediend op basis van offertes die niet eeuwig geldig blijven.

Tijdens dat gesprek ben ik echt op m’n strepen gaan staan. Er werd een paar keer behoorlijk lang ruggespraak gevoerd terwijl ik in de wacht hing, maar de uitkomst was positief. Mijn aanvraag zou meteen opgepakt worden. En toen was het zomaar binnen twee dagen geregeld! Soms heeft het dus zin om je even op te winden.

En nu kan ik dus aan de slag! Ik heb meteen gebeld met het isolatiebedrijf, de glaszetter en de cv-ketelleverancier om afspraken te maken voor de uitvoering van de werkzaamheden. De spouwmuur wordt als eerste onder handen genomen. Daarover volgende keer meer. Heb je ondertussen vragen of opmerkingen? Voel je vrij om mij te mailen: irmy@buurkracht.nl.

 

Deel 5: Spouwmuurisolatie

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?