Inzicht in je gas en stroomverbruik? Dat kan nu heel makkelijk

18 april 2017

Begin dit jaar is een aantal inwoners van Armhoefse Akkers gestart met Buurkracht met als doel samen energiebesparende maatregelen te nemen. Op 12 mei ontvangen de inwoners van de buurt Armhoefse Akkers in Tilburg een persoonlijke code in hun brievenbus waarmee ze inzicht kunnen krijgen in hun energieverbruik. “Door het invoeren van je code op je persoonlijke pagina van buurkracht.nl kun je zien wat je aan gas en stroom verbruikt per dag, week, maand of jaar. En je kunt het ook nog eens vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt en vergelijkbare huishoudens”, aldus Hein Jacobs, buurtbewoner en een van de initiatiefnemers van het buurtteam Armhoef Bespaart.

Buurkracht grafiek stroomverbruik
Ook inzicht in je energie?

Hein Jacobs en zijn mede-initiatiefnemers Nell Toemen en Frans van Bakel zijn al volop bezig en hebben al heel wat gedaan. Er liggen plannen op stapel voor acties als glas-in-lood HR++, collectief zonnedak en een deelauto in de buurt. Hein: “Dat is niet alleen goed voor het milieu en de portemonnee, maar ook nog eens gezellig. Besparen willen heel veel mensen. Ook in onze buurt. Maar niet iedereen weet wat er allemaal mogelijk is.” Daar wil het buurtteam verandering in brengen.

Meer informatie

Inwoners die meer willen weten, kunnen contact opnemen met het buurtteam. Dit kan via de website buurkracht.nl/armhoefse-akkers of via mail. Hein: “Als je je aanmeldt op onze website, zie je waar we mee bezig zijn en krijg je handige tips die voor jouw persoonlijke situatie interessant zijn. En als je je persoonlijke code hebt ingevoerd, kun je later meteen zien wat je bespaart met de maatregelen die je neemt.” Hij benadrukt dat meedoen gratis en geheel vrijblijvend is. Het buurtteam hoopt dat veel buurtgenoten zich aanmelden, want hoe meer mensen er meedoen hoe voordeliger het wordt.

Samen besparen loont

In Tilburg zijn al vier buurten aan de slag met Buurkracht. Inwoners uit Tilburg waar Buurkracht nog niet actief is, en die wel samen energie willen besparen kunnen contact opnemen met Irmy van Paassen, buurtbegeleider van Buurkracht.

Armhoefse Akkers

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Armhoefse Akkers