Meer inzicht in je gas en stroomverbruik? Dat kan nu heel makkelijk

13 februari 2017

Komende week ontvangen de inwoners van de buurt Haler-Uffelse een persoonlijke code in hun brievenbus waarmee ze inzicht kunnen krijgen in hun energieverbruik. “Door het invoeren van je code op je persoonlijke pagina van buurkracht.nl kun je zien wat je aan gas en stroom verbruikt per dag, week, maand of jaar. En je kunt het ook nog eens vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt”, aldus Wilhelmina Hoedjes, buurtbewoner en een van de initiatiefnemers van Buurkracht.

Buurkracht haler
Ook inzicht in je energie? Dat kan!

Vorig jaar zijn vier buurtbewoners van Haler-Uffelse gestart met Buurkracht met als doel samen energiebesparende maatregelen te nemen. Wilhelmina: “Dat is niet alleen goed voor het milieu en de portemonnee, maar ook nog eens gezellig.” Eind september hielden ze hun eerste buurtbijeenkomst en daar presenteerden zij ook de resultaten van de enquête over zonnepanelen. Wilhelmina: “We willen starten met een zonnepanelenactie. Er zijn genoeg buurtbewoners die interesse hebben in panelen en samen inkopen is dan wel zo makkelijk en ook voordeliger.” Inwoners die interesse hebben om samen zonnepanelen in te kopen, kunnen zich aanmelden op buurkracht.nl/haler-uffelse of via een mail.

Samen besparen loont

Jac van den Broek: “Als je je aanmeldt op onze website, zie je waar we mee bezig zijn en krijg je handige tips die voor jouw persoonlijke situatie interessant zijn. En als je je persoonlijke code hebt ingevoerd kun je later meteen zien wat je bespaart met de maatregelen die je neemt.” Hij benadrukt dat meedoen gratis en geheel vrijblijvend is. Het buurtteam hoopt dat veel buurtgenoten zich aanmelden.

Haler-Uffelse

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Haler-Uffelse