Inzicht in je energieverbruik, nu heel makkelijk

11 januari 2018

Energie besparen is goed voor het milieu en de portemonnee. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Een aantal inwoners uit de Brouwersstraat heeft de krachten gebundeld. Met als doel: samen met hun buurtgenoten energie (en geld) besparen. Nu al komen ze met hun eerste actie: gratis slimme meters voor de buurt. Inzicht in je energieverbruik stimuleert bewoners namelijk om energiebesparende maatregelen te nemen.

Buurkracht brouwersstraat
Gratis slimme meter voor bewoners Brouwersstraat

Inwoners uit de Brouwersstraat kunnen zich aanmelden voor een gratis slimme meter. “Iedereen krijgt voor 2020 de slimme meter aangeboden. Op buurkracht.nl/brouwersstraat kan je deze nu al gratis aanvragen. Via een afgeschermde pagina krijg je dan, na het invoeren van een persoonlijke code, inzicht in je gas- en elektriciteitsverbruik”, aldus Jan.

Samen aan de slag

Tijdens een buurtbijeenkomst op 27 februari stelt het buurtteam dat bestaat uit Ad van Rhee, René Dekkers, Jan Vereijken, Toon Raaijmakers en Toon Beniers zich voor. Ze vertellen over hun plannen voor de buurt en lichten de resultaten van de vragenlijst toe. In ieder geval staat het verbeteren van de groenvoorziening als één van de eerste activiteiten op de planning. Jan: “De uitnodiging brengen we binnenkort rond. Schrijf de datum vast in je agenda, iedereen is van harte welkom.”

Meer informatie

Kijk op de buurtpagina of neem contact op met het buurtteam. Inwoners uit Beek en Donk die niet in de Brouwersstraat wonen maar wel samen energie willen besparen of een ander thema samen willen oppakken, kunnen contact opnemen met buurtbegeleider Irmy van Paassen.

Brouwersstraat

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Brouwersstraat