Inwoners Hart van Keent starten energie-initiatief en inventariseren wensen buurtgenoten

24 mei 2017

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Maar met je buren daarin optrekken maakt het makkelijker, leuker en voordeliger. In Weert gaan Lauran van den Bogaart, Bas Hessing en Corina van den Bogaart, deze uitdaging in hun buurt aan. Samen met Weert Energie en Buurkracht. Om te weten waar de buurt interesse in heeft, ontvangen buurtgenoten deze week een vragenlijst.

Buurkracht buurkracht hart van keent inventarisatie in de buurt
Het buurtteam in de buurt

Lauran: “We hopen dat zo veel mogelijk buurtgenoten de vragenlijst invullen, zodat we weten waar de behoefte ligt in de buurt. Wij denken bijvoorbeeld aan isolatie en willen graag van het grasveld in de buurt een centrale ontmoetingsplek maken. Maar wie weet leven er nog veel meer goede ideeën.” De vragenlijst is ook online in te vullen op de website buurkracht.nl/hart-van-keent. Het buurtteam deelt deze resultaten met hun buurtgenoten tijdens een buurtbijeenkomst die zij 13 juni organiseren.

Aan de slag

Op hun eigen website, buurkracht.nl/hart-van-keent, plaatst het buurtteam informatie over de acties en activiteiten die zij organiseren. Buurtbewoners uit de Louis Beerenbrouckstraat, de Alphons Boostenstraat, de Pius X-Hof, de Oudenakkerstraat, de JanTruiens- en de Victor de Stuersstraaren, die mee willen doen, kunnen hier (vrijblijvend) een account aanmaken. “Als je je aanmeldt krijg je bespaartips en zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn,” aldus Bas.

Meer informatie

Contact opnemen met het buurtteam kan via mail. Inwoners die niet in Hart van Keent wonen maar wel energie willen besparen of meer willen weten over Buurkracht, kunnen contact opnemen met Patricia Vinclair.  Buurkracht is een gratis en niet-commercieel initiatief van Enexis Groep. Bekend van Enexis Netbeheer, dat het gas- en stroomnetwerk aanlegt en onderhoudt. Provincies en gemeenten zijn de eigenaren van Enexis Groep.

 

Hart van Keent

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Hart van Keent