Energie op de deurmat

15 september 2017

Lijkt het je wat om je buren te laten weten wat jou beweegt om energie te besparen? En ze een zetje te geven om zelf ook aan de slag te gaan? Dat kan! Met een speciale ansichtkaart van en voor jouw buurt.

Opwarmertje

Buurkracht tegel albert jan
Zet jij de uitspraak van Albert-Jan of die van jezelf op je ansichtkaarten?

Iedereen heeft zo zijn eigen reden om duurza(a)mer te leven. Nieuwsgierig als we zijn, vroegen we een tijdje terug naar júllie motivatie. Met als resultaat: 10 inspirerende motto's met een verhaal. Zoals die van Albert-Jan Kramer die zegt: "Alleen mijn oven heeft geen led lamp." Want alle andere apparaten in zijn huis zijn inmiddels wél voorzien van led lampen. De belangrijkste overeenkomst van alle uitspraken: gewoon doen. Begin klein en zie dat duurzaam leven niet moeilijk hoeft te zijn. En dat het simpelweg heel leuk is.

Ook zo’n spreuk voor jouw buurt

Wil jij ook zo’n spreuk delen met je buurt? Kies een van de tien motto’s of bedenk je eigen spreuk. Stuur je aanvraag vóór 27 september in en wij maken er een kaart van, inclusief winterse bespaartips, die jij vervolgens bij je buren in de bus doet op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid. Een mooi moment om je bespaarinitiatief onder de aandacht te brengen!

Je krijgt informatie via je buurtbegeleider en als je vragen hebt stuur dan een mail naar Noortje via noortje@buurkracht.nl. Gelijk kaarten aanvragen? Dat kan natuurlijk ook

Over de Dag van de Duurzaamheid

Op dinsdag 10 oktober 2017 is het de Dag van de Duurzaamheid. Voor het negende jaar vinden door het hele land duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en duurzame initiatieven. Deelnemers laten zo zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is. En leuk!

Wil je alle motto's en bijbehorende verhalen lezen? Dat kan!

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?