In Steenwijk samen energie en geld besparen? Doe mee!

29 maart 2017

Kom naar de informatieavond op maandag 3 april in De Oerthe

Energie besparen is goed voor het milieu en de portemonnee. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een buurt de krachten bundelt, het opeens wél lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. Vijf inwoners uit Steenwijk gaan die uitdaging graag met buurtgenoten aan, te beginnen in de wijken Woldmeenthe, Oostermeenthe en Nieuwe Gagels. Hun doel: bewuster en spaarzamer omgaan met energie. Buurkracht ondersteunt hen daarbij. De initiatiefnemers zoeken enthousiaste buurtgenoten die willen meedoen. Meer weten? Voor een eerste informatieavond is iedereen op maandag 3 april om 20.00 uur van harte welkom in wijkcentrum De Oerthe (Parallelweg 15).

Buurkracht 20160130 ju4a2917
In Vledderveen besparen ze ook samen energie

Op deze informatieavond gaan we na wat een energiebewust buurtteam zoal voor elkaar zou kunnen en moeten krijgen en of daar genoeg animo voor is. Dankzij Buurkracht hoeven we er niet alleen voor te staan. Zo kan Buurkracht onder meer zorgen voor een energieadviseur die de beste bespaarmogelijkheden in de buurt onderzoekt, en voor een eigen website op buurkracht.nl met inzicht en bespaartips. Buurkracht kost niets en legt een buurtteam niets op, maar helpt om besparingsacties bekend te maken en tot een goed einde te brengen. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar ook echt worden uitgevoerd. Zo wordt energie besparen voordeliger, makkelijker én gezelliger.

Meer informatie

Inwoners die enthousiast zijn, kunnen nu al contact opnemen met initiatiefnemers Angelique Fluitman of Nancy Kuper. Buurkracht in Steenwijk is een initiatief van Rendo Holding. Door bij te dragen aan energiebesparing neemt Rendo enerzijds haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Anderzijds draagt energiebesparing bij aan een evenwichtig gebruik van het energienet. Buurkracht is zonder commercieel oogmerk. Voor meer informatie over Buurkracht, kijk op buurkracht.nl of neem contact op met Alex de Ruiter.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?