In Lage Mierde samen energie en geld besparen? Doe mee!

15 februari 2017

Energie besparen is goed voor het milieu en de portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet. En dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een buurt de krachten bundelt, het opeens wél lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. Voor buurtvereniging Den Overschot wil Sophie Buster, die uitdaging graag met buurtgenoten aangaan. Het doel: energie (en geld!) besparen door gezamenlijk acties te organiseren. En Buurkracht helpt daarbij. Ben jij die enthousiaste buurtgenoot die haar helpt?

Buurkracht  mg 7764
In Goirle hebben buurtbewoners al mooie resultaten behaald

Buurtgenoten die hun steentje willen bijdragen, kunnen zich voor 1 maart melden door Sophie te mailen. Op maandagavond 6 maart organiseert Sophie een bijeenkomst met iedereen die zich heeft aangemeld om haar plannen toe te lichten. Sophie: “Of je nu veel of weinig tijd hebt. Er is voor iedereen iets te doen. Denk aan het informeren van de buurt, het helpen bij informatiebijeenkomsten, het aanvragen van offertes en het vergelijken van bedrijven die de werkzaamheden gaan uitvoeren.” Het is trouwens niet nodig om lid te zijn van de buurtvereniging, Iedereen is welkom om zijn of haar steentje bij te dragen.

Samen besparen loont

Ook Buurkracht zal die avond aanwezig zijn en vertellen hoe zij al ruim 175 buurten ondersteunt die samen aan de slag zijn. Zo wordt energie besparen voordeliger, makkelijker én gezelliger. Buurkracht kost niets en legt deelnemers niets op, maar helpt om besparingsacties bekend te maken en tot een goed einde te brengen. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar ook echt worden uitgevoerd.

Meer informatie

Meer weten over Buurkracht? Kijk dan op www.buurkracht.nl of neem contact op met buurtbegeleider Mieke Kivits.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?