In goede sfeer van start in Bomenbuurt-Noord

14 oktober 2016

Op 12 oktober ging Bomenbuurt-Noord van start met een eerste buurbijeenkomst in basisschool De Tandem. De buurt kon kennis maken met het buurtteam en hoorde meer over Buurkracht. En omdat nu de winter er aan komt veel belangstelling is voor het isoleren van je huis, was ook firma Van den Berg Isolatie uit Borger aanwezig die alles kon vertellen over de mogelijkheden voor isolatie.

Buurkracht bomenbuurt noord
Veel interesse voor isolatie

Martin van der Velde van het buurtteam heette iedereen van harte welkom en introduceerde buurtbegeleider Marjan Hendriks. Zij vertelde meer over Buurkracht en over de mogelijkheden om je bewust te worden van je eigen energieverbruik. Als je inlogt via buurtpagina buurkracht.nl/bomenbuurt-noord kun je je energieverbruik aflezen en deze vergelijken met het gemiddelde verbruik in de buurt. Zo kun je direct zien wat het effect is van energiebesparende maatregelen.

Aangenaam met isolatie

Een energieadviseur van Invent had een scan gemaakt van de buurt en van een van de woningen. Zijn conclusie: met isolatie valt nog heel wat te winnen. Met name met spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Martin: “Hij legde ook uit wat het effect is van isoleren op je energielabel. En waarschuwde ervoor om niet alleen naar kosten en verdientijd te kijken, maar ook naar comfort. De temperatuur in huis wordt een stuk aangenamer en dat is niet in geld uit te drukken.”

Nieuwe subsidie

Wat er bij isolatie komt kijken en wat de mogelijkheden zijn, vertelde Van den Berg Isolatie. Hij had wat voorbeelden mee en liet zien wat de investeringen en besparingen zijn. Hij vertelde ook over de nieuwe subsidieregeling van het Rijk voor isolatie, waarmee je ongeveer 20 procent van je investering terugkrijgt als je kiest voor twee of meer isolatievormen. Het isolatiebedrijf gaf zelf ook korting. Martin: “Hoe meer mensen mee doen, hoe gunstiger de inkoopvoorwaarden.”

Vragen en suggesties

Albert Jan Kramer van het buurtteam sloot de avond af met dank aan de sprekers en ook aan basisschool De Tandem die de ruimte kosteloos ter beschikking had gesteld, inclusief koffie en thee. Hij nodigde iedereen van harte uit om zelf met onderwerpen te komen voor buurtbijeenkomsten of acties. Martin: “Over welke maatregelen wil je meer weten of misschien heb je ideeën voor leuke acties. Wie suggesties heeft, kan deze mailen via de buurtpagina. Hier plaatsen we binnenkort ook de presentatie van Van den Berg, zodat de buurtbewoners die niet konden komen, de informatie ook kunnen bekijken.”

Bomenbuurt-Noord

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Bomenbuurt-Noord