In Ekenrooi samen nog meer energie besparen? Doe mee!

22 mei 2017

Energie besparen is goed voor het milieu en de portemonnee. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Uit onderzoek blijkt dat als buren de krachten bundelen, het opeens wél lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. Bewoners uit Ekenrooi hebben dat bewezen met een succesvolle schuifpuien- en isolatieactie. En ze willen meer. Initiatiefnemer van het eerste uur, Frits, gaat stoppen. Het buurtteam is daarom op zoek naar enthousiaste bewoners die hen willen helpen met het opzetten van nieuwe acties. En Buurkracht helpt. Inwoners die graag hun steentje willen bijdragen om samen energie en geld te besparen, kunnen het buurtteam mailen.

Buurkracht  mg 5240
Het buurtteam in de buurt

Buurtteamlid Hans: “Als je nadenkt over het isoleren van je woning of het plaatsen van zonnepanelen en het leuk vindt om samen met je buren aan de slag te gaan met energie, laat het ons dan weten. Vele handen maken licht werkt. Er is van alles te doen, denk aan het informeren van de buurt, het organiseren van bijeenkomsten, het onderzoeken van mogelijkheden voor besparingsacties in het dorp, het aanvragen van offertes en vergelijken van bedrijven die werkzaamheden gaan uitvoeren. Alle hulp is welkom”.

Inzicht in je energieverbruik

De buurt heeft een eigen website. Daar staat wat het buurtteam allemaal heeft gedaan en kunnen inwoners met een slimme meter inzicht krijgen in hun energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van de buurt en vergelijkbare huishoudens. Iedereen uit Ekenrooi heeft op 16 mei een kaart met persoonlijke code toegestuurd gekregen, waarmee het gas- en stroomverbruik per jaar, per maand, per week en per dag kan worden getoond. Ook wil het buurtteam via een vragenlijst de wensen van de buurt inventariseren. 

Samen besparen loont

Al bijna 200 buurten zijn samen met Buurkracht aan de slag. Samen energie besparen is voordeliger, makkelijker én gezelliger. Buurkracht kost niets en legt deelnemers niets op, maar helpt om besparingsacties bekend te maken en tot een goed einde te brengen. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar ook echt worden uitgevoerd.

Doe je mee?

Buurtgenoten die hun steentje willen bijdragen of meer willen weten, kunnen zich melden bij Mieke Kitvits van Buurkracht. Of kijk op buurkracht.nl/ekenrooi.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?