“In dit tempo hebben we onze zonnepanelen in 6 of 7 jaar terugverdiend”

26 juni 2017

Buurtgenoot Tom Pulles liep op de troepen vooruit: hij profiteerde al in juli 2015 van een zonnepanelenaanbod van energiecoöperatie 040Energie. De zeven zonnepanelen op het dak leveren ruim tweederde van de stroom die het huishouden verbruikt. “Dat is zelfs meer dan ons is voorgerekend!”

Buurkracht buurkracht meerhoven
Het buurtteam

De huizen in Meerhoven zijn goed geïsoleerd, aangesloten op stadsverwarming en een groot deel is opgeleverd met een zonneboiler. Inmiddels hebben ook al aardig wat huishoudens daar zonnepanelen aan toegevoegd. “Wij hebben dat vooral gedaan met het oog op verdere verduurzaming”, vertelt Tom Pulles. “En het werd ons erg makkelijk gemaakt: 040Energie heeft met zorg leveranciers geselecteerd. Er komt ook eerst iemand bij je thuis de situatie bekijken: hoe ziet het dak eruit? Hoeveel panelen kun je erop kwijt? Hoe kun je ze het beste leggen en aansluiten? Zo kwamen we uit op zeven panelen; acht paste nét niet.”

Zeven panelen: € 360,- energiewinst per jaar

Van de installatie van de zonnepanelen heeft het gezin nauwelijks iets gemerkt: in twee uur lagen ze keurig op hun plek, aangesloten en wel. Sindsdien zijn ze zichzelf in rap tempo terug aan het verdienen. “In dit tempo hebben we onze investering er in zes of zeven jaar uit”, zegt Tom. “Ons dak ligt niet honderd procent gunstig ten opzichte van de zon, maar toch hebben we al twee jaar een opbrengst van 1800 kWh van die zeven panelen – toch goed voor meer dan tweederde van ons verbruik. En het scheelt zo’n € 360,- op de energierekening. De zonnepanelen leveren zelfs meer op dan ons is voorgerekend. Voor ons een bevestiging dat we voor een betrouwbare partij gekozen hebben.”

Meer weten over de zonnepanelenactie in Meerhoven? Ga naar de website en meld je aan of mail het buurrteam. In 'Voor niets gaat de zon op' vind je achtergrondinformatie en handige tips over zonnepanelen.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?