In Diepenveen-Noord nog veel te halen met energiebesparing

06 mei 2015

Buurkracht  mg 5405 klein diepenveen
Buurtteam Buurkracht Diepenveen-Noord

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Er is nog veel meer energie te besparen. Vooral in Diepenveen-Noord. Daarom werkt Duurzaam Diepenveen samen met Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: samen zorgen dat de energielabels in Diepenveen-Noord verbeteren

Op dinsdag 9 juni om 20.00 uur wordt in de Hof van Salland in Diepenveen een openbare bewonersavond georganiseerd voor bewoners van 200 woningen in het actiegebied. Ook andere inwoners van Diepenveen kunnen zich aansluiten. Volgens de voorlopige energielabels van Diepenveen op de kleurenkaart van het dorp is vooral in het noorden van Diepenveen nog veel winst te behalen. Op de buurtavond presenteert energieadviseur Henk Kasper een buurtrapport over mogelijke maatregelen en de globale kosten. En hij presenteert een energetisch onderzoek bij een speciaal geselecteerde woning. Ook kunnen er vragen worden gesteld.

De bewoners worden door buurtgenoten vanuit Duurzaam Diepenveen vooraf persoonlijk uitgenodigd en gevraagd aan te geven voor welke maatregelen ze mogelijk belangstelling hebben, bijvoorbeeld muur- en dakisolatie en zonnepanelen. Buurkracht is de vlag waaronder de bewoners samen leveranciers en adviseurs willen aantrekken en prijsvoordelen willen behalen door samen te werken aan de verbetering van hun woningen. Inwoners van Diepenveen-Noord kunnen zich nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/diepenveen-noord. Op www.buurkracht.nl staat een filmpje en zijn de te zetten stappen beschreven.

Diepenveen-Noord

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Diepenveen-Noord