Iedereen over de streep voor zonnepanelen?

16 mei 2016

Op 22 maart maakte het buurtteam in het PET Paviljoen bekend welke twee zonnepanelen­leveranciers favoriet waren bij de bewoners van Horstlanden-Veldkamp en Horstlanden-Stadsweide. Vervolgens vroegen 32 bewoners direct een offerte aan. De helft heeft de zonnepanelen ondertussen laten installeren, maar wat hield de andere helft nog tegen? Er bleken vragen en onduidelijkheden te zijn. Op 11 mei was er daarom een besloten buurtbijeenkomst waarin ze al hun vragen konden stellen.

Buurkracht 51a20713fec06ec408cfd7f85d94b0e2
Werkgroep bereidt bijeenkomst voor

Rob Lucas van het buurtteam: “Ik heb zelf ook zonnepanelen laten installeren en ik weet nu uit ervaring dat je tijdens zo’n traject tot nieuwe inzichten komt of opeens vragen hebt. Zo was er iemand die alleen woont. Hij verbruikt weinig stroom en heeft dus maar weinig panelen nodig, maar moet wel een dure omvormer kopen. Zijn zonnepanelen dan wel rendabel voor hem? Er waren ook mensen met te kleine daken. Hoe los je dat op? En wat doe je als er veel schaduw op je dak valt of als je dak al half vol ligt met zonnecollectoren voor je zonneboiler?”

Favoriete leveranciers

Leveranciers Schulte uit Denekamp en Energie Control uit Wierden waren aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Beide zijn geselecteerd uit vier bedrijven die op 8 maart een presentatie gaven tijdens een buurtbijeenkomst in het PET Paviljoen. Alle aanwezigen mochten achteraf op een formulier hun voorkeur aangeven. Rob: “Schulte en Energie Control scoorden het hoogst. Het is duidelijk dat mensen prijs niet het allerbelangrijkst vinden. Beide bedrijven hadden een goed verhaal en een goede prijs, maar waren niet de goedkoopste.”

Meter loopt terug

Met het mooie weer is Rob blij dat zijn panelen al liggen. “Ik zag de afgelopen dagen de elektriciteitsmeter in de meterkast snel teruglopen. Ik verwacht dat ik gemiddeld zo’n 100 euro per maand ga besparen.” Hij weet nog niet of deze besloten bijeenkomst ook de andere 16 bewoners over de streep heeft getrokken. “Maar ik weet wel dat er nog veel meer bewoners in Horstlanden-Veldkamp en Horstlanden-Stadsweide belangstelling hebben. Op onze eerste bijeenkomst in januari waren alleen al meer dan 80 geïnteresseerden en we waren toen nog maar net begonnen. Wie ook mee wil doen, kan zich aanmelden op onze buurtpagina’s Horstlanden-Stadsweide en Horstlanden-Veldkamp. Of meer informatie aanvragen per e-mail.”

Horstlanden-Veldkamp

Horstlanden-Stadsweide

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Horstlanden-Veldkamp

Horstlanden-Stadsweide