Huishoudens in Beers besparen 900 euro op energierekening

23 november 2016

In Beers besparen enkele tientallen huishoudens gemiddeld negenhonderd euro per jaar op hun energierekening dankzij zonnepanelen en spouwmuurisolatie. Deze succesvolle acties worden op woensdag 14 december toegelicht op een buurtbijeenkomst in ‘t Trefpunt, aan het Burg vd Braakplein. De buurt presenteert meteen ook een vervolg: de actie voor spouwmuurisolatie wordt herhaald en er komt een actie voor duurzame verlichting.

Buurkracht  mg 9575
Buurtteam Beers

In Beers wekken nu zestien buurtbewoners met zonnepanelen elk jaar 75.875 kWh op en elf huishoudens besparen met spouwmuurisolatie jaarlijks 10.685 kubieke meter gas. Een gezamenlijke besparing van € 24.388,-, oftewel ruim negenhonderd euro per huishouden per jaar. Deze huishoudens namen deel aan collectieve acties van Buurkracht.

Huizen uit de jaren zestig tot tachtig

Het buurtteam van Beers bestaat uit Dick Blokland, Marco Vos, Alwin Schaap en Sjaak van de Burgt. Zij zijn bijzonder tevreden met deze eerste resultaten, maar denken dat er nog veel meer in het vat zit. Dick Blokland: “Beers telt een groot aantal huizen uit de jaren zestig tot tachtig waar nog niet veel aan gedaan is. Samen kunnen we nog heel wat energie besparen. En meestal is dat veel eenvoudiger dan de mensen denken.”

Energieverbruik inzien

De inwoners van Beers hebben zelf leveranciers geselecteerd, offertes aangevraagd en maatregelen genomen om hun huizen te verduurzamen. Dat deden ze met de hulp van Buurkracht, dat al 150 buurten helpt. Bijvoorbeeld met een professionele buurtbegeleider en een eigen website, buurkracht.nl/beers, vol bespaartips en acties. Ook kunnen de deelnemers op een persoonlijke pagina hun energieverbruik inzien en vergelijken met het gemiddelde van de buurt.

Aanmelden en meer informatie

Wil je vrijblijvend meer informatie? Kom dan woensdagavond 14 december om 20.00 uur naar de buurtbijeenkomst in ‘t Trefpunt, aan het Burg vd Braakplein. Of meld je aan op buurkracht.nl/beers. Dan blijf je automatisch op de hoogte van nieuwe bespaaracties. Voor meer informatie kun je ook rechtstreeks contact opnemen met Marco Vos 0485-320106, Alwin Schaap 0485-322984 en Dick Blokland 06-2707169.

 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?