Huishoudbeurspubliek aan de tand gevoeld over energiebesparing

20 februari 2016

Vanaf zondag 21 februari worden bezoekers van de Huishoudbeurs op ludieke wijze ondervraagd over energie besparen. Tussen 13.00 en 16.00 uur zullen ‘de bewoners’ van het Huis voor de Toekomst van Natuur & Milieu (hal 2, Festival Fantastique) passanten vragen waarom ze wel of juist niet aan energiebesparing doen. Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., is aanstichter van dit onderzoek als voorloper van een landelijk onderzoek naar de rol van vrouwen in het besluitvormingsproces van energie besparen.

Buurkracht beurs
Het huis voor de toekomst
Buurkracht 5f3fce0cd4d1f7ab4f37e98114ba263b
Kom gezellig binnen!

Buurkracht brengt bewoners van buurten bij elkaar om samen energie te besparen. Zo wordt energie besparen voordeliger, makkelijker én gezelliger. Al meer dan 100 buurten zijn met Buurkracht aan de slag. En al heel wat deelnemers hebben hun energierekening zien dalen. Door onderzoek te doen wil Buurkracht achterhalen waarmee buurten die samen met hun buren energie willen besparen, nog beter ondersteund kunnen worden.

Wat doet Buurkracht?

Buurkracht helpt onder meer om de beste bespaarmogelijkheden van een dorp of buurt in kaart te brengen, bijvoorbeeld door een energieadviseur in te schakelen. Maar ook door een warmtecamera beschikbaar te stellen waarmee bewoners de warmtelekken in hun huizen kunnen opsporen. Of energieverbruiksmeters, die de verborgen stroomslurpers boven tafel halen. Daarnaast helpt Buurkracht dorpen en buurten in beweging te brengen met communicatiemiddelen, handige informatie en een eigen buurtpagina op www.buurkracht.nl. Hier kunnen bewoners van Buurkrachtbuurten onder andere het eigen energieverbruik volgen en vergelijken met het gemiddelde verbruik in de buurt.

Buurkracht op de Huishoudbeurs

Buurkracht is aanwezig op de Huishoudbeurs als partner van Natuur & Milieu. Die als duurzame partner van de RAI laat zien dat duurzaam leven leuk en makkelijk kan zijn, juist ook thuis. In het ‘Huis voor de Toekomst’ (stand 02.006, hal 2) kunnen bezoekers zelf ervaren hoe comfortabel en rendabel een energiezuinige woning is.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?