Huiseigenaren Pekela-Noord haken aan bij verduurzamingsslag woningcorporatie

06 november 2017

Buurkracht bb pekela noord 2 november
Huiseigenaren Pekela-Noord haken aan bij verduurzamingsslag woningcorporatie

In de Burgemeester van Weringstraat in Pekela-Noord is Acantus begonnen met het verduurzamen van de huurwoningen. De dertig huiseigenaren in de straat kunnen aanhaken bij deze maatregelen en profiteren van de inkoopvoordelen van de woningcorporatie. Tijdens een buurtbijeenkomst op 2 november konden ze er alles over horen. Wie daar niet bij kon zijn, maar wel belangstelling heeft, kan contact opnemen met het buurtteam via de buurtpagina.

Meeliften op inkoopvoordeel 

Isolatie, dubbele beglazing, warmtepompen en zonnepanelen. Acantus neemt geen halve maatregelen als het gaat om de verduurzaming van huurwoningen in Pekela. “Een woningcorporatie krijgt inkoopvoordelen, waardoor de kosten lager liggen dan voor particulieren”, vertelt Coen Oosterveld van het buurtteam. “Wij hebben ervoor gezorgd dat huiseigenaren dezelfde prijs betalen als Acantus. Onder voorwaarde dat zij hun huis op hetzelfde moment verduurzamen als de huurwoningen in de straat. Dus voor wie interesse in extra isolatie, zonnepanelen of andere energie besparende maatregelen: dit is het juiste moment!”

Presentaties van bedrijven

De buurtbijeenkomst vond plaats in MFC De Binding en trok een selecte groep bewoners uit de Burgemeester van Weringstraat. Zij kregen om te beginnen een presentatie over isolatie en dubbel glas van een vertegenwoordiger van aannemersbedrijf Schreuder\bouw uit Veendam. Welke soorten isolatie zijn er en wat zijn de bijbehorende isolatiewaarden? Daarna kwam Jos Becker van Becker Installatietechniek uit Nieuwe Pekela aan het woord. Het bedrijf verzorgt de installatie van zonnepanelen, warmtepompen en -boilers in de huurwoningen van Acantus en Jos zette uiteen wat de mogelijkheden voor huiseigenaren zijn.

Indicatie van de kosten

De aanwezige dorpsbewoners kregen direct een indicatie van de kosten. Beide sprekers hadden een offerte gemaakt op basis van een gemiddelde vrijstaande woning in de Burgemeester van Weringstraat. “De woningen in de straat verschillen van elkaar. De ene is gebouwd in de jaren 30, de andere in de jaren 70”, licht Coen toe. “Het is daarom lastig te zeggen hoeveel het precies gaat kosten, maar de offertes geven een goede indicatie. Wie belangstelling heeft, krijgt op basis van een persoonlijk gesprek vrijblijvend een offerte op maat.”

Doe ook mee!

Alle bewoners van de Burgemeester van Weringstraat krijgen binnenkort een brief met daarin het complete aanbod nog eens op een rij. “Wie interesse heeft, kan contact met ons opnemen via de buurtpagina. Wij zorgen voor een afspraak met de leverancier. Ik weet dat er serieuze interesse is in zonnepanelen, isolatie en warmtepompen”, verzekert Coen. “Voor degenen die eerst willen weten of hun huis beter geïsoleerd kan worden, hebben we de komende maanden een warmtecamera te leen. Die laat precies zien of en waar er warmte weglekt. Dat maakt meteen duidelijk welke delen van het huis wel wat extra isolatie kunnen gebruiken.”

Andere straten in Noord-Pekela

Voor bewoners van Noord-Pekela die niet in de Burgemeester van Weringstraat wonen, gaat het buurtteam zich de komende tijd ook inzetten. “We zijn continu in gesprek met Acantus en houden hun plannen goed in de gaten. Wanneer de woningcorporatie start met de verduurzaming van huurwoningen in andere straten, kijken we ook daar of huiseigenaren kunnen aanhaken en meeprofiteren van de inkoopvoordelen. Meld je dus aan op de buurtpagina en houd deze goed in de gaten!”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?