Houd de warmte binnen deze winter en bespaar tientallen euro’s

05 november 2015

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Daarom werkt Marknesse Duurzaam samen met Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken. Op dinsdag 24 november kunnen inwoners zich vanaf 20.00 uur laten informeren tijdens een dorpsbijeenkomst in De Marke (Oudeweg 21). Iedereen is van harte welkom.

Buurkracht 002 kopie
Buurtteam Buurkracht Marknesse

Tijdens de bijeenkomst stelt Marknesse Duurzaam zich voor. Ze vertellen over hun plannen en wat het dorp van hen kan verwachten. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in het dorp en geeft aan waar de beste bespaarmogelijkheden liggen. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. En Energie Pioniers besteedt die avond aandacht aan het opwekken van energie met de postcoderoosregeling. Inwoners kunnen niet alleen al hun vragen stellen, ze kunnen zich die avond ook inschrijven voor een gratis warmtebeeld van hun woning. Hiermee is te zien of er warmte weglekt uit een woning.

Inzicht, tips en hulp

Door het nemen van energiebesparende maatregelen kan de maandelijkse energielast al gauw enkele tientallen euro’s lager uitvallen. En hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het is. Via www.buurkracht.nl/marknesse worden bewoners die zich aangemeld hebben, automatisch op de hoogte gehouden van de acties van het buurtteam. Hubèr Buijsman: “Aanmelden op www.buurkracht.nl/marknesse is gratis en geheel vrijblijvend. En je ziet meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?