Hoonhorst in Ons Huis Verdient Het van RTL4

30 oktober 2014

Buurkracht filmen harken
RTL 4 filmt in Hoonhorst

Een energierekening van nul euro, wie wil dat niet? Het RTL4-programma Ons Huis Verdient Het, onderdeel van de gelijknamige campagne, spoort Nederlandse huishoudens aan energie te besparen. En laat daarbij inspirerende voorbeelden zien van buurten die op de goede weg zijn. Op 9 november besteedt het programma aandacht aan Hoonhorst, waar bewoners samen aan de slag zijn met energiebesparende maatregelen. 

De cameraploeg van RTL4 was in oktober te gast in Hoonhorst. Ze filmden de sporthal met zijn houtgestookte cv-installatie, het bladeren harken en versnipperen en maakten beelden van de ‘skyline’ van Hoonhorst, die gekenmerkt wordt door een grote hoeveelheid zonnepanelen. Timo Veen: “Er liggen zo’n 2000 zonnepanelen in Hoonhorst, we hebben meer zonnepanelen dan inwoners.”

Nog meer energie besparen

“We zijn begonnen met een zonnepanelen-actie. Nu zijn we toe aan de volgende stap. Denk aan maatregelen op het gebied van isolatie, om het energieverbruik in het dorp nog verder omlaag te krijgen.” Duurzaam Hoonhorst waar Timo Veen actief is, wordt hierbij sinds enige tijd ondersteunt door Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V.

Inzicht in je energieverbruik

Buurtbewoners die zich aanmelden op buurkracht.nl zien op hun persoonlijke pagina’s welke energiebesparende maatregelen voor hen interessant kunnen zijn. “En met een slimme meter kun je inzicht krijgen in je energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik uit onze buurt”, aldus Timo Veen. 

 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?