Hoogvonderen trakteert zichzelf op aanbiedingen

30 maart 2016

Op 29 februari maakte Hoogvonderen in Roermond een vliegende start. De officiële start van deze 100e Buurkrachtbuurt kreeg veel media-aandacht en hoog bezoek van minister Blok. Het team hield de vaart er goed in en vroeg afgelopen maand offertes aan bij leveranciers van energiebesparende maatregelen. Op 24 maart mochten deze bedrijven zichzelf in gemeenschapshuis De Vlonder presenteren. De helft van de aanwezigen vroeg na afloop meteen een persoonlijke offerte aan.

Buurkracht img 20160330 wa0001
Bijeenkomst Hoogvonderen

Het buurtteam had leveranciers van zonneboilers, zonnepanelen en woningisolatie uitgenodigd. Thijs Vaes van het buurtteam: “Iemand van De Duitsgroep uit Nijmegen hield een goed verhaal over woningisolatie. Aan de hand van een voorbeeldhuis legde hij uit wat je daar allemaal aan kunt doen. Ook gaf hij een indicatie van de kosten.” De leverancier van zonnecollectoren en zonneboilers WijSolar uit Roermond viel ook in de smaak. “Het was duidelijk dat dit bedrijf kennis van zaken heeft. Zo kwamen wij ook weer meer te weten over de nieuwste technologieën, zoals de vacuümbuiscollectoren die in de winter de warmte beter kunnen vasthouden dan vlakke zonnecollectoren. Het bedrijf had in zijn aanbieding ook rekening gehouden met de subsidiemogelijkheden voor zonnecollectoren in 2016.”

Zonne-onderzoek

De leverancier van zonnepanelen die uitgenodigd was, vertelde vooral over de financiering van en subsidies op zonne-installaties. Thijs: “Dat vond ik wel verrassend. Maar het heeft onverwacht tot een mooi resultaat geleid. Want hierdoor kwamen er misschien toch andere inhoudelijke vragen uit de zaal over zonnepanelen dan anders. En kwamen we erachter dat de meesten van ons eigenlijk maar bar weinig over zonne-energie en de gangbare prijzen weten. Al pratend kwamen we op het idee om samen op onderzoek uit te gaan. Iedereen die geïnteresseerd is in zonnepanelen vraagt drie offertes aan voor zijn eigen huis. Over een paar weken gaan we al die offertes naast elkaar leggen en uitgebreid bestuderen. Zo willen we meer inzicht krijgen in de markt en op basis daarvan samen verder kijken.”

Blijf op de hoogte

Kon je niet aanwezig zijn op 24 maart maar wil je toch meer weten over de aanbiedingen voor de buurt? Neem contact op met Thijs Vaes. En hou de buurtpagina van Hoogvonderen in de gaten om op de hoogte te blijven van de volgende stappen.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?