Hoogkamp van start met samen energie besparen

02 februari 2017

In Hoogkamp kunnen huishoudens met eenvoudige ingrepen veel energie besparen. We zien op steeds meer daken zonnepanelen en verschillende woningen worden geïsoleerd. Toch gebeurt dit nog te weinig. Om hier verandering in te brengen, hebben bewoners van Hoogkamp, Karolien de Bruine, Bauke Geuzebroek, Mieke Hegge, Herman Velvis en Paul Vlaar, de Initiatiefgroep Hoogkamp Energie een buurtteam gevormd. Met als doel: gezamenlijke energiebesparingsacties opzetten. Allereerst gaat het buurtteam met een warmtecamera op pad om warmtelekken van woningen op te sporen. Bewoners kunnen zich hiervoor gratis aanmelden op buurkracht.nl/hoogkamp.

Buurkracht warmtebeeld2
Warmtelekken opsporen

Op 7 en 9 februari om 20.00 uur gaat het buurtteam de buurt in om warmtebeelden van woningen te maken. Een warmtebeeld laat met kleuren zien of een woning warmte lekt. Het geeft aan of een of een huis goed geïsoleerd is of dat er nog wat te verbeteren valt. Geïnteresseerden buurtbewoners die willen weten hoe het met de isolatie van hun huis is kunnen zich (vrijblijvend) aanmelden op buurkracht.nl/hoogkamp of het buurtteam aanspreken op 7 of 9 februari tijdens het maken van de warmtefoto’s.

16 februari buurtbijeenkomst

Op 16 februari organiseert het buurtteam een buurtbijeenkomst en geeft dan uitleg over de beelden. Ook vertellen ze over hun plannen voor de buurt, over Buurkracht en over het onderzoek dat een energieadviseur heeft gedaan in de buurt. Alle buurtbewoners zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom in het clubhuis van de tennisvereniging Hoogkamp (Achter de Breitnerstraat 20b).

Samen besparen loont

Inwoners die op de hoogte willen blijven van de acties en activiteiten van het buurtteam kunnen zich (vrijblijvend) aanmelden op: buurkracht.nl/hoogkamp. Buurkracht onderzoekt samen met het buurtteam de beste bespaarmogelijkheden en helpt buurtbewoners te enthousiasmeren voor energiebesparing. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar ook echt worden omgezet in daden.

Meer informatie?

De buurt heeft een eigen site, buurkacht.nl/hoogkamp, waar het buurtteam informatie over hun acties en activiteiten plaatst. Wie meer informatie wil kan het buurtteam bereiken via buurkracht.nl/hoogkamp of via Mieke Hegge of Paul Vlaar. Inwoners die niet in Hoogkamp wonen maar wel energie willen besparen of meer willen weten over Buurkracht, kunnen contact opnemen met Muriël.

Buurkracht is een kosteloos en niet-commercieel initiatief van diverse netwerkbedrijven, die eigendom zijn van provincies en gemeenten. In Arnhem wordt Buurkracht ondersteund door netwerkbedrijf Alliander.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?