Hintham-Zuid energiekste buurt van Buurkracht

11 juli 2014

Sinds tweeënhalf jaar is in Hintham-Zuid een buurtteam actief om energiebesparende activiteiten van de grond te tillen. Sinds begin dit jaar samen met Buurkracht, dat inwoners via een website met een persoonlijke pagina nauwkeurig inzicht geeft in hun energieverbruik. Jeroen Kessels meldde zich deze week als 100e inwoner aan op buurkracht.nl/hintham-zuid. Wijkgenoot Jos Derks van het buurtteam feliciteerde hem met bloemen en een pot vol ‘energie’. Hintham-Zuid is de eerste buurt met 100 deelnemende buren.

Buurkracht p1120591 klein hintham
Hintham meest energieke buurt

Kessels: “Wij hebben door dit initiatief al een aantal energiebesparende maatregelen laten uitvoeren. Zo hebben we spouwmuurisolatie en dubbel glas. Op dit moment kijken we of we onze halogeenverlichting moeten vervangen door ledverlichting.” Door zijn aanmelding kan Kessels zijn energieverbruik ook vergelijken met de buurt en wordt hij op de hoogte gehouden van acties van het buurtteam. “Heel interessant”, aldus Kessels. “En ik begreep ook dat we een warmtecamera kunnen lenen van het buurtteam. Dan kan ik mooi testen of mijn spouwmuurisolatie geen warmte lekt.”

Samen besparen levert veel op

Het idee achter Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V., is om in zo veel mogelijk buurten bewoners bij elkaar te brengen die samen de schouders onder besparingsmaatregelen zetten. In Hintham-Zuid zijn ze daarin heel succesvol: hier besparen deelnemende bewoners op jaarbasis samen al zo’n € 25.000,- aan energiekosten.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?