Henrie van Summeren blikt terug op een jaar energiebesparing

13 maart 2015

In een jaar tijd zijn er in Elsendorp 14 woningen voorzien van dak-, vloer- en/of spouwmuurisolatie. Op zeven daken zijn zonnepanelen gelegd. Met deze maatregelen besparen dorpsgenoten € 23.726,- per jaar. Hiermee compenseren zij de CO2-uitstoot van 12,5 huishoudens. Dat bleek uit de evaluatie van Energiek Elsendorp en Buurkracht. Het begon allemaal met een buurtbijeenkomst in de Dompelaar waar zo’n 80 dorpsbewoners op af kwamen. Zij vormden werkgroepjes, selecteerden leveranciers en vroegen offertes op.

Resultaten Elsendorp

Henrie van Summeren blikt tevreden terug: “Op dit moment besparen we maar liefst 60.027 kWh aan stroom en 15.747 m3 aan gas per jaar. Dit scheelt per huishouden al gauw honderden euro’s per jaar op hun energierekening. Dorpsbewoners kunnen overigens nog steeds meedoen.”

Inzicht in je energieverbruik

Ruim 70 dorpsgenoten hebben zich aangemeld bij Buurkracht. Zij konden al profiteren van de kortingen die de werkgroepen hebben bedongen. Ook kregen zij inzicht in hun eigen energieverbruik en kunnen zij dit vergelijken met het gemiddelde verbruik in het dorp. Henrie benadrukt: “Als er nog meer dorpsbewoners meedoen, kan er nog meer bespaard worden. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee en voor het milieu, maar het levert je ook nog eens meer comfort op.”

Meeprofiteren

Meedoen kan nog. De offertes zijn in te zien via een persoonlijke pagina op buurkracht.nl. Inwoners van Elsendorp kunnen zich hiervoor aanmelden via www.buurkracht.nl/elsendorp. Dit is gratis en vrijblijvend.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?