Helpman-Oost van start met samen energie besparen

05 mei 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Maar met je buren daarin optrekken maakt het makkelijker, leuker en soms ook voordeliger. Dat kan net het zetje geven dat nodig is om ermee aan de slag te gaan. Buurtbewoners uit Helpman-Oost gaan deze uitdaging aan. Helpman Duurzaam, Grunneger Power en Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., ondersteunen hen. Het doel: samen energie en geld besparen.

Buurkracht buurtteam helpman oost
Buurtteam Helpman-Oost

Paul Dijkstra, Gerard Koerts en Gerry Buitinck, vormen samen het buurtteam van Helpman-Oost. Zij willen de komende maanden samen met hun buurtgenoten energiebesparende maatregelen realiseren.  Paul: “Wij zijn alle drie inwoners van Helpman-Oost. Bijzonder genoeg vonden we op ongeveer hetzelfde moment dat we iets moesten doen aan duurzaamheid in de buurt. De fossiele brandstoffen raken op, je voelt je verantwoordelijk voor de toekomst van je kinderen en je wilt iets doen. Energiezuiniger leven is niet alleen gunstig voor je portemonnee, het levert je ook extra comfort op.”

Laagdrempelig

Het buurtteam trekt de kar. Buurkracht ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en het buurtteam te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien krijgt de buurt een eigen internetpagina. Gerard: “Je kunt je nu al aanmelden op buurkracht.nl/helpman-oost en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam organiseert woensdag 1 juni 2016 om 20.00 uur in buurthuis De Helpen (Groenesteinlaan 16) een buurtbijeenkomst waarin ze vertelt wat de buurt van hen kan verwachten.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?