Heesch-Noord start met energiebesparing

22 november 2014

In deze tijd van crisis en hoge brandstofprijzen wordt energie besparen aantrekkelijker. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Uit onderzoek blijkt dat als een hele straat of buurt de krachten bundelt, het opeens wel lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. Inwoners uit Heesch-Noord hebben besloten hun buurt in beweging te brengen. De Bernhezer Energie Coöperatie (BECO) en Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V., ondersteunen hen.

Buurkracht  mg 3381 klein heesch
Heesch

Initiatiefnemers Antoon van den Hurk, Marja Theelen, Japke Lamers, Huub van Herpen trekken samen als buurtteam de kar. BECO en Buurkracht ondersteunen. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en bewoners te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien kunnen bewoners via een persoonlijke pagina op buurkracht.nl hun eigen energieverbruik nauwkeurig volgen en vergelijken met het gemiddelde verbruik van de buurt. Marja Theelen: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/heesch-noord en zien welke maatregelen in jouw huis of voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn.”

Inzicht in je energieverbruik

Heesch-Noord ontvangt met voorrang gratis de slimme meter. Met de slimme meter wordt inzicht in je eigen energieverbruik mogelijk. Op buurkracht.nl is vervolgens te zien hoe ieders eigen energieverbruik zich verhoudt tot dat van de buurt. En welke maatregelen interessant zijn om energie te besparen. “Samen energie besparen scheelt niet alleen veel geld, het levert meer wooncomfort op en is bovendien tijdbesparend en gezelliger samen”, aldus Antoon van den Hurk.

Handjes gezocht

Het buurtteam roept dan ook buurtbewoners op die zin en ook een beetje tijd hebben om mee te helpen met de uitvoering. “Alle hulp is welkom, van flyeren, het aanvragen van offertes tot het meehelpen organiseren van buurtbijeenkomsten. We horen het graag.”

Op 4 februari (om 19.30 uur in De Pas) organiseert het buurtteam zijn eerste buurtbijeenkomst waar bewoners informatie krijgen over de plannen en de aanpak. Alle buurtbewoners zijn van harte welkom om mee te denken en te praten.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?