Heel Gemert-Bakel aan de zonnepanelen. Doe mee!

19 maart 2018

Inwoners van Gemert-Bakel kunnen geld en energie besparen met zonnepanelen. Of je nu een koopwoning hebt of huurt. Of je veel of niets op de bank hebt staan. Dankzij een gunstige duurzaamheidslening van de gemeente, een fantastische huurdersactie van Goed Wonen en de buurtacties van werkgroep Duurzaam van burgertop G1000 liggen zonnepanelen voor iedereen binnen handbereik.

Buurkracht gemert zonnepanenelen1
Zonnepanelen binnen handbereik

De gemeente streeft naar zo veel mogelijk zonnepanelen. Wethouder duurzaamheid Miranda de Ruiter: “We staan voor een grote opgave: een duurzaam en energieneutraal Gemert-Bakel in 2050. Dat krijgen we alleen samen met bewoners voor elkaar. Met zonnepanelen kunnen we een flinke slag slaan. Binnen de gemeente liepen al de nodige zonnepanelenacties. Door deze te bundelen krijgen we een mooi compleet pakket met een aanbod voor elke bewonersgroep.”

Zonnepanelen voor huurders

Goed Wonen heeft een aantrekkelijke aanbieding voor huurders. De woningcorporatie is bezig de 2.700 huurwoningen in de gemeente te verduurzamen. Zonnepanelen is een extra optie. Manager vastgoed Joris Wismans: “Huurders kunnen een pakket met zes panelen aanvragen tegen een kleine huurverhoging. Die verhoging wordt ruimschoots gecompenseerd door de lagere stroomkosten. Per saldo gaan huurders er dus maandelijks op vooruit.”

Aanbod voor woningeigenaren

Ook voor woningeigenaren zijn er interessante zonnepanelenacties. De gemeente telt maar liefst acht Buurkrachtbuurten, waarvan vijf in Gemert. Daar trekken bewoners samen op om hun woning te verduurzamen. In Gemert is de werkgroep Duurzaam de drijvende kracht achter deze initiatieven. Bas Willemsen van de werkgroep: “In deze buurten organiseren we zonnepanelenacties, met een zorgvuldig geselecteerde leverancier die een scherp aanbod heeft. Woningeigenaren die van dit aanbod gebruik willen maken of een Buurkrachtbuurt willen starten, kunnen zich bij ons melden via buurkracht.nl/gemert.”

Gunstige lening

Met een gunstige duurzaamheidslening via het regionale project de Groene zone ondersteunt de gemeente woningeigenaren bij de financiering van zonnepanelen. Miranda de Ruiter: “De maandelijkse rente en aflossing zijn veel lager dan de besparing op de energiekosten. Waarom zou je dan niet meedoen?” Wie tegen de rompslomp rondom het afsluiten opziet, krijgt hulp vanuit een centraal coördinatiepunt in Eindhoven.

Meer informatie

Huurders kunnen contact opnemen met Goed Wonen. Eigenaren van koopwoningen kunnen terecht op buurkracht.nl/gemert. Of als ze gebruik willen maken van de duurzaamheidslening via de Groene zone. Op 23 mei wordt een bijeenkomst over de zonnepanelenacties georganiseerd. Hier vertelt de gemeente ook meer over mogelijke zonneprojecten voor inwoners die geen zonnepanelen op hun dak willen of kunnen plaatsen.

Achter de Gerardustoren

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Achter de Gerardustoren