Hart van Spierveen van start met samen energie besparen

06 oktober 2016

26 oktober eerste buurtbijeenkomst

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. En samen met de buren wordt het makkelijker, leuker en voordeliger. In Hart van Spierveen gaan inwoners samen aan de slag om energie te besparen. Op woensdag 26 oktober vanaf 20.00 uur organiseren zij een eerste buurtbijeenkomst in ‘t Olle Stee Else van der Laanhuis (Hooiweg 18, Eelde). Iedereen is van harte welkom.

Buurkracht buurtteam spierveen
Buurtteam bereidt bijeenkomst voor

Inwoners, Dick Boersma, Martina de Lange, Martine Harmens, Tom Stellingwerf en Arie Meerman, vormen samen het buurtteam. Ze worden geholpen door Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Tijdens de bijeenkomst vertellen ze over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht vertelt over hoe je makkelijker samen energie kunt besparen, bijvoorbeeld met inzicht in je energieverbruik en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in de buurt en geeft aan waar de beste bespaarmogelijkheden liggen. En er is voldoende tijd om al je vragen te stellen.

Samen besparen loont

Via buurkracht.nl/spierveen worden bewoners die zich aanmelden, op de hoogte gehouden van de acties van het buurtteam. Inwoners vinden daar ook handige tips die niets kosten en direct resultaat opleveren. Met een slimme meter kunnen zij op deze pagina ook inzicht krijgen in hun energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik in de buurt.

Buurkracht helpt

Al ruim 140 buurten zijn samen met Buurkracht aan de slag. En al heel wat bewoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Buurkracht, onderzoekt samen met een buurtteam de beste bespaarmogelijkheden en helpt de buurt te enthousiasmeren. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar ook echt worden uitgevoerd.

Hart van Spierveen

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Hart van Spierveen