Handel van start met energiebesparing

11 juni 2015

Buurkracht nieuwsbericht handel
Buurtteam Buurkracht Handel

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen, werken inwoners van Handel samen met Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken. Op woensdag 24 juni kunnen inwoners zich vanaf 20.00 uur laten informeren tijdens een bewonersbijeenkomst in De Bron.

Tijdens de bijeenkomst stelt het buurtteam zich voor. Ze vertellen over hun plannen en wat het dorp van hen kan verwachten. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een leverancier presenteert een mooi aanbod van zonnepanelen. Vanaf 20.00 uur is iedereen die energie wil besparen van harte welkom in De Bron.

Laagdrempelig

Het buurtteam trekt de kar. Buurkracht ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in het dorp te onderzoeken en bewoners te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien kunnen bewoners straks via een persoonlijke pagina op buurkracht.nl hun eigen energieverbruik nauwkeurig volgen en vergelijken met het gemiddelde verbruik van het dorp. Erik Verhoeven: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/handel en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel inwoners te begroeten op 24 juni.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?