Handel in zonnepanelen

26 juni 2015

Tijdens de dorpsbijeenkomst op 24 juni in gemeenschapshuis De Bron in Handel draaide het om zonnepanelen. Er was zelfs al een aantrekkelijke aanbieding voor de bewoners geregeld. Wie snel beslist, kan nog een groot deel van de zomer meepikken!

Buurkracht 150611 beeld handel klein
Handel

In zijn openingswoord legde Bert Visser van het buurtteam precies uit hoe het allemaal gelopen was. Toen hij en zijn vrouw in hun buurt gingen polsen of er belangstelling was voor energie besparen, bleken verschillende bewoners zich al aan het oriënteren te zijn op zonnepanelen. Waarom dan niet meteen een actie in gang zetten voor het hele dorp, redeneerden ze. Verschillende offertes werden naast elkaar gelegd en vergeleken op prijs, kwaliteit, garanties en meer. Vlak voor de bijeenkomst maakte het team een keuze. Net op tijd om de geselecteerde leverancier, Hendriks Installatietechniek uit Gemert, erbij te halen om direct zijn aanbieding aan te prijzen.

Ervaringen uitwisselen

Maar eerst kwam Henri van Summeren nog aan het woord, de initiatiefnemer van Buurkracht uit Elsendorp. Hij was uitgenodigd om iets te vertellen over zijn ervaringen met Buurkracht en samen energie besparen. Erik Verhoeven van het buurtteam: “Hij was heel enthousiast en vol lof, ook over de voortvarendheid waarmee Buurkracht te werk gaat. Zijn tip om vooral de schooljeugd bij het project te betrekken, vond ik heel waardevol. Daar moeten we zeker over na gaan denken.”

Zonnepanelen

Na deze warming-up presenteerde de zonnepanelenleverancier zijn aanbieding. “Er kwamen veel vragen uit de zaal”, constateert Erik. “Over de kwaliteit van de panelen, met welke partijen Hendriks samenwerkt, welke helling van het dak ideaal is, op welke plek je je dakpanelen het beste kunt leggen, over de kwaliteit van de omvormers. Ik had sterk de indruk dat veel mensen in de zaal zich al eerder in zonnepanelen verdiept hadden. Dat is een goed teken, ze zijn in elk geval echt geïnteresseerd.”

Offerte online

Ter afsluiting van het programma gaf Irmy van Paassen nog een toelichting op Buurkracht. “Rond kwart voor tien was iedereen weer helemaal bij. Hendriks had zijn aanbieding voor alle aanwezigen keurig uitgedraaid, zodat iedereen die thuis nog eens rustig kan nakijken. We zetten ‘m ook op de website voor wie er niet bij was en wel belangstelling heeft. En dan maar hopen dat mensen tot actie overgaan. Mijn eigen dak is helaas niet geschikt voor zonnepanelen. Maar in het najaar gaan we waarschijnlijk door met andere acties, bijvoorbeeld voor isolatiemaatregelen. Dan wordt het voor mij interessanter.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?