Grote belangstelling warmtebeelden Schrijverskwartier

03 februari 2017

Enthousiaste bewoners van Schrijverskwartier organiseren regelmatig samen energiebesparende acties. In januari konden buurtgenoten gratis een warmtebeeld van hun woning laten maken. Zo’n 30 woningen zijn gefotografeerd. Een warmtebeeld laat via kleuren zien of een woning warmte lekt. Hieruit is af te leiden of een huis goed geïsoleerd is of dat er nog wat te verbeteren valt. Interessante informatie dus. Zeker in een buurt met veel dezelfde soort woningen.

Buurkracht warmtecamera boven werkkamer
Voorbeeld warmtebeeld

Uiteindelijk verdwijnt 100% van de warmte in huis naar buiten. Via de voordeur, ramen, kieren, ventilatie, de muren, vloeren en het dak. Bij een goed geïsoleerd huis verdwijnt de warmte minder snel en hoef je dus minder energie te gebruiken om je huis ‘op temperatuur’ te houden. Voor een ongeïsoleerd huis betekent het dat er gemiddeld 80% meer energie nodig is voor verwarming. Voor een ongeïsoleerde eensgezinswoning heb je dan al gauw een energierekening die zo’n € 1.700,- hoger is.

Niets missen? Doe mee

Het buurtteam bekijkt nu of een gezamenlijke isolatie-actie in de buurt interessant is. Buurtgenoten die hierin geïnteresseerd zijn of willen weten wat het buurtteam allemaal doet, kunnen zich (vrijblijvend) aanmelden op buurkracht.nl/schrijverskwartier of contact opnemen via mail.

Schrijverskwartier

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Schrijverskwartier