Grobbendonck start met nieuwe ronde samen energie besparen

15 februari 2017

"Nu heel makkelijk meer inzicht in je gas en stroomverbruik"

Dinsdag 21 februari ontvangen inwoners van de buurt Grobbendonck een persoonlijke code in hun brievenbus waarmee ze meer inzicht kunnen krijgen in hun energieverbruik. “Door het invoeren van je code op je persoonlijke pagina van buurkracht.nl kun je zien wat je aan gas en stroom verbruikt per dag, week, maand of jaar. En je kunt het ook nog eens vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt of vergelijkbare huishoudens”, aldus Beitske Schoof, buurtbewoner en een van de initiatiefnemers van Buurkracht. “Dat is handig als je aan de slag wilt met energiebesparende maatregelen.”

Buurkracht  mg 7697
Het buurtteam heeft al mooie resultaten bereikt

Anderhalf jaar geleden is een aantal inwoners uit de buurt Grobbendonck gestart met Buurkracht met als doel samen energie (en geld) te besparen. Mét resultaat. Verschillende bewoners profiteren door spouwmuurisolatie of het plaatsen van zonnepanelen inmiddels van een lagere energierekening. 6 februari organiseerden ze een bijeenkomst waar wethouder Harry van de Ven vertelde dat de gemeente duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan en duurzame lokale initiatieven steunt, waaronder Buurkracht in Grobbendonck. En door de samenwerking met Hoom wordt het nemen van energie besparende maatregelen nu heel gemakkelijk.

Samen besparen loont

Beitske: “Buurkracht geeft inzicht in je verbruik en helpt ons de buurt in beweging te brengen en Hoom neemt ons en buurtgenoten veel werk uit handen.” Inwoners die ook energie (en geld) willen besparen vinden meer informatie op buurkracht.nl/grobbendonck. “Als je je aanmeldt op onze website, zie je waar we mee bezig zijn en krijg je handige tips die voor jouw persoonlijke situatie interessant zijn. En als je je persoonlijke code hebt ingevoerd kun je later meteen zien wat je bespaart met de maatregelen die je neemt.” Ze benadrukt dat meedoen gratis en geheel vrijblijvend is.

Ook met Buurkracht starten in jouw buurt?

Wil jij ook energie besparen en woon je niet in Grobbendonck? Dan kun je contact opnemen met Jos Derks, via jos@buurkracht.nl of 06-50630373.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?