Gratis warmtefoto van uw eigen huis?

09 januari 2018

Wandeling met de warmtecamera in Pleijendal en Polhaar-Oost
De werkgroep Bewust Wonen van duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen is al een tijdje bezig met Buurkracht in Pleijendal en Polhaar-Oost. Dankzij dit buurtinitiatief om samen energiewinst te halen, hebben al heel wat huishoudens gezamenlijk ruim 14.000 euro bespaard. Eén van de acties waarvan goed geprofiteerd is om dit te bereiken, is nu verlengd tot 1 maart 2018: de isolatieactie. Speciaal voor deze actie kunnen inwoners gratis warmtebeelden laten maken van hun huis. Kijk voor meer informatie op buurkracht.nl/pleijendal of buurkracht.nl/polhaar-oost.

Buurkracht polhaarpleijendal
Het team van Polhaar-Oost en Pleijendal

In de week van 15 januari maakt het Buurkracht buurtteam een ronde door Pleijendal en Polhaar-Oost met een warmtecamera. Zij kunnen op verzoek langskomen om te controleren of jouw woning warmte lekt. Dan weet je meteen of en waar je moet isoleren. Uiteindelijk verdwijnt alle warmte in huis, via deuren, ramen, kieren, ventilatie, muren, de vloer en het dak, naar buiten.. Bij een goed geïsoleerd huis verdwijnt de warmte ook, maar minder snel. Inwoners kunnen aan de hand van de warmtebeelden dus goed zien hoe het met hun woning is gesteld.

Inloopavond

Op 8 februari organiseert het buurtteam een avond waarbij inwoners toelichting krijgen op de warmtebeelden van hun huis. Leverancier Duits geeft dan uitleg over isolatie mogelijkheden en geeft antwoord op vragen. Henk Luning van de werkgroep was nauw betrokken bij de selectie van de leveranciers. “We hebben verschillende leveranciers in de regio benaderd en hun offertes vergeleken en getoetst aan een uitgebreide criterialijst. Van prijs en kwaliteit tot duidelijkheid van de offertes. Leverancier Duits kwam als beste uit de test.” Voor deze inloopavond wordt in het nieuwe jaar nog een uitnodiging verspreid.

Aanmelden

Wie interesse heeft, kan terecht op buurkracht.nl/pleijendal of buurkracht.nl/polhaar-oost om zich in te schrijven voor een gratis warmtebeeld, of om direct een persoonlijke offerte op te vragen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie gerust contact op met het buurtteam (JanRijn Askes, Marjel Das, Janneke Dijkhof, Frankwin Faber, Jeroen Holterman, Ali Kamphuis, Henk Luning, Thijs Mosterman en Jan Nijman). Of voor meer informatie over Buurkracht met buurtbegeleider Rana Berends.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?