Gratis warmtefoto van je eigen huis?

10 februari 2016

Uiteindelijk verdwijnt 100% van de warmte in huis naar buiten. Via de voordeur, ramen, kieren, ventilatie, de muren, vloeren en het dak. En dat is maar goed ook want een huis moet ventileren. Bij een goed geïsoleerd huis verdwijnt de warmte minder snel en is er dus minder energie nodig om het huis op temperatuur te houden. In een ongeïsoleerd huis ligt het energieverbruik gemiddeld 67% hoger. Voor een eengezinswoning ben je dan per jaar al gauw zo’n € 2.300,- meer aan je energierekening kwijt. Reden genoeg om eens te kijken hoe jouw huis geïsoleerd is.

Buurkracht warmtbeeld
Meld je aan voor warmtebeelden

In Sweensplein en omgeving hebben inwoners Arjan Broers, Kendra van der Spek en Marie-Louise Elias, van het Buurkrachtbuurtteam, een warmtecamera te leen. Een warmtecamera laat via kleuren zien of een woning warmte lekt. Hiermee is te beoordelen of een huis goed geïsoleerd is of dat er nog wat te verbeteren valt. Bewoners van het Sweensplein en de straten eromheen kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor een warmtebeeld door in te loggen op www.buurkracht.nl/sweensplein-en-omgeving. Het buurtteam komt dan half februari langs met de warmtecamera.

Samen energie besparen loont

Het buurtteam wil samen met de buurt energie besparen. Samen besparen is niet alleen voordeliger, maar ook makkelijker en gezelliger dan alleen. Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., helpt hen om besparingsacties bekend te maken en tot een goed einde te brengen. Al meer dan 100 buurten zijn in Nederland met Buurkracht aan de slag. En al heel wat inwoners uit Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Arjan: “Meld je vandaag nog vrijblijvend aan op onze buurtpagina, dan zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. Je vindt er ook tips om maatregelen te nemen die niets kosten en direct resultaat opleveren.”

Meer informatie?

Neem gerust contact op met het buurtteam via a.broers@senergy.nl voor meer informatie. Voor meer informatie over Buurkracht kan contact worden opgenomen met Steve Duzanson, 06 - 52 89 90 44,  steve@buurkracht.nl.

Sweensplein en omgeving

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Sweensplein en omgeving