Gratis warmtebeeld? Loop mee met de warmtewandeling in Clumme op 23 februari

17 februari 2016

Uiteindelijk verdwijnt 100% van de warmte in huis naar buiten. Via de voordeur, ramen, kieren, ventilatie, de muren, vloeren en het dak. En dat is maar goed ook want een huis moet ventileren. Bij een goed geïsoleerd huis verdwijnt de warmte minder snel en is er dus minder energie nodig om het huis op temperatuur te houden. In een ongeïsoleerd huis ligt het energieverbruik gemiddeld 67% hoger. Voor een eengezinswoning ben je dan per jaar al gauw zo’n € 2.300,- meer aan je energierekening kwijt. Reden genoeg om eens te kijken hoe jouw huis geïsoleerd is.

Buurkracht warmtbeeld
Kijkje door de lens van een fotocamera

In ’t Hart van Clumme maken inwoners Jos Kevers, Frans Meurders, Aad Vijverberg, Petra Crombag, John van de Bosch, Francois Verhoeven en Bert Schaeks, van het Buurkrachtbuurtteam, op 23 februari een ronde door de buurt maken met een warmtecamera. Een activiteit in samenwerking met Buurkracht en DUW Parkstad. De foto’s die de warmtecamera maakt, laten via kleuren zien of een woning warmte lekt. Hiermee is te beoordelen of een huis goed geïsoleerd is of dat er nog wat te verbeteren valt. Bewoners van ’t Hart van Clumme kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor een warmtebeeld op www.buurkracht.nl/hart-van-clumme (klik door naar de uitnodiging buurtbijeenkomst in de blauwe balk). Het buurtteam komt dan op 23 februari langs met de warmtecamera. Buurtgenoten zijn van harte welkom om mee te lopen: de wandeling begint om 20.00 uur bij gemeenschapshuis Op d’r Plats.

Samen energie besparen loont

Het buurtteam wil samen met de buurt energie besparen. Samen besparen is niet alleen voordeliger, maar ook makkelijker en gezelliger dan alleen. Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., helpt hen om besparingsacties bekend te maken en tot een goed einde te brengen. Al meer dan 100 buurten zijn in Nederland met Buurkracht aan de slag. En al heel wat inwoners uit Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Bert Schaeks: “Meld je vandaag nog vrijblijvend aan op www.buurkracht.nl/hart-van-clumme, dan zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. Je vindt er ook tips om maatregelen te nemen die niets kosten en direct resultaat opleveren.”

Meer informatie?

Neem gerust contact op per e-mail met Bert Schaeks van het buurtteam voor meer informatie. Voor meer informatie over Buurkracht kun je contact opnemen met buurtbegeleider Joyce Bongers.

Hart van Clumme

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Hart van Clumme