Gotenpark van start met samen energie besparen

13 maart 2017

“We willen zorgen dat duurzaamheid nóg meer gaat leven”

In Gotenpark hebben vijf bewoners de koppen bij elkaar gestoken om een flinke impuls te geven aan verduurzaming in de buurt. Samen willen ze de buurt enthousiast maken voor gezamenlijke energiebesparingsacties. “We kunnen bijvoorbeeld denken aan collectieve zonnepanelen, maar bijvoorbeeld ook aan HR++-glas of elektrische deelauto’s.”

Buurkracht waterbak met vis
Gotenpark van start met energie besparen

De bewoners van Gotenpark doen al veel samen. Zo dragen ze zorg voor het beheer van het park en het kunstwerk van Henk Eikenaar, een lange muur met middeleeuws notenschrift. “We vormen een hechte gemeenschap”, zegt Jeroen Oosterling, die samen met Marijke Quint, Marian Franken, John Verbunt en Kees Hendriks het buurtteam vormt. “Waarom zouden we dan ook niet samen werk maken van energie besparen? We moeten er met z’n allen de schouders onder zetten om de klimaatverandering tegen te gaan.”

Buurkracht helpt

Jeroen, Marijke, Marian, John en Kees krijgen ondersteuning van Buurkracht. Al ruim 180 buurten in Nederland hebben hier goede ervaringen mee. Buurkracht schakelt bijvoorbeeld een onafhankelijk energieadviseur in. Deze maakt een buurt- en woningscan om inzicht te krijgen welke besparende maatregelen in Gotenpark de meeste energiewinst opleveren. Ook helpt Buurkracht de initiatiefnemers om de buurt te enthousiasmeren voor energiebesparing en bewoners in beweging te brengen. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar worden omgezet in daden.  

Blijf op de hoogte

Het team houdt hun buurtgenoten graag op de hoogte van hun activiteiten. “We hebben een eigen buurtpagina, buurkracht.nl/gotenpark, waar we acties en activiteiten aankondigen. Je vindt er ook tips om snel en makkelijk energie te besparen. Met een slimme meter kun je op deze pagina bovendien inzicht krijgen in je eigen energieverbruik, afgezet tegen het gemiddelde verbruik in de buurt en van vergelijkbare huishoudens in het land. We nodigen dan ook iedereen uit zich hier aan te melden.”  

Meer informatie

Neem gerust contact op met het buurtteam. Voor meer informatie over Buurkracht kunt u terecht bij Irmy van Paassen.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?