Zonovergoten Nieuw Lotbroek precies op tijd met zonnepanelen

13 mei 2016

De zon zelf was het uithangbord voor de informatiebijeenkomst over zonnepanelen op 11 mei in Nieuw Lotbroek. Na een zonovergoten dag kwamen buurtbewoners bijeen in het huis van Fer Gubbels om alles te horen over de verschillende soorten panelen, rendementen en subsidies. Wie wilde, kon meteen een offerte aanvragen. Want wie nu zonnepanelen legt, kan dit jaar vol profiteren van gratis energie.

Buurkracht img 20160512 wa0006
Buurtbijeenkomst Nieuw Lotbroek

Na een kort welkom gaf Fer het woord aan Joyce Bongers, die namens Buurkracht de buurt begeleidt. Zij vertelde over de rol van Buurkracht en liet zien wat er allemaal te doen en te vinden is op buurkracht.nl. Wie zich aanmeldt op de buurtpagina vindt daar bijvoorbeeld alle informatie over de acties in de buurt en handige besparingstips.

Zonnepanelenproject

De afgelopen maanden had het buurtteam verschillende offertes voor zonnepanelen aangevraagd bij lokale installateurs. Eliane: “In samenspraak met adviesbureau Nibag hebben we voor Eco Pro gekozen, omdat het bedrijf betrouwbaar is en een scherpe prijs heeft. Een deskundige van Eco Pro vertelde meer over zijn bedrijf en over de verschillende typen panelen. Ook wist hij alles over subsidies. Niet alleen in de gemeente Heerlen, maar ook in de regio Parkstad en in de provincie Limburg.”

Interactief en informeel

Eliane: “Het was een leuke en kwalitatief goede bijeenkomst. De Eco Pro-deskundige was heel bevlogen en goed bekend met Buurkracht. Hij doet zelf ook mee aan Buurkracht in de buurt waar hij woont en begeleidt daar een zonnepanelenproject. Dat schept al direct een band. We konden hem alles vragen: over garantie, kwaliteit, hoeveel gaten er nodig zijn in het dak om de panelen te plaatsen. De avond was daardoor heel interactief en informeel. Buurtbewoners die niet aanwezig konden zijn, maar wel interesse hebben in zonnepanelen, kunnen contact met ons opnemen.” Op 23 juni organiseert het buurtteam de volgende informatiebijeenkomst, waarin ditmaal isolatie centraal staat. Deze bijeenkomst vindt ook plaats bij Fer Gubbels thuis. Kijk op de buurtpagina voor meer informatie.

Nieuw Lotbroek

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Nieuw Lotbroek