Goed uitzoekwerk in Afferden leidt tot scherp aanbod spouwmuurisolatie

13 oktober 2016

Paul van den Heuvel uit Afferden liet een paar maanden terug zijn spouwmuren isoleren. Voor, opzij en achter. Nu de buitentemperatuur begint te dalen, kan hij daar ook echt van gaan profiteren. “Ik heb nu al het idee dat het minder tocht in huis.”

Buurkracht isolatieparels 1
“Het was zo gepiept. Met z’n tweeën hebben ze in een halve dag de voor-, achter- en zijgevel volgespoten met hr++-isolatiekorrels. Zelf had ik er geen omkijken naar."

De Buurkrachtactie waar Paul aan meedeed, heeft hij zelf helpen opzetten. “Ongeveer een jaar terug kreeg ik een flyer van Buurkracht met een uitnodiging voor een bijeenkomst. Ik was me al een tijdje in isolatie aan het verdiepen, dus ik ben erheen gegaan. En heb me meteen aangemeld voor een werkgroepje dat een actie ging regelen voor spouwmuurisolatie. Dat was nog een heel uitzoekwerk. Vooral ik heb me flink ingegraven. Ik heb vier leveranciers over de vloer gehad die allemaal hun eigen verhaal vertelden. En elkaar zelfs tegenspraken, bijvoorbeeld over de isolatiewaarde van verschillende isolatiematerialen. Ik wilde het naadje van de kous weten en heb zelfs contact gehad met de brancheorganisatie om te achterhalen welke informatie wel en niet klopte.”

Grote prijsverschillen

Toen het werkgroepje dat boven tafel had, was de keuze voor een leverancier snel gemaakt. Paul: “De leveranciers die ernaast zaten, vielen sowieso af. Dat waren toevallig ook de duurste. En er zat nogal verschil in de prijsopgaven: voor mijn twee-onder-een-kapwoning liep het uiteen van € 1.300,- tot € 2.300,-. We hebben gekozen voor Isolatie.com. Dat was de leverancier die de laagste prijs bood en bovendien de beste indruk maakte. En die ons ook al was aangeraden door een buurt in Best.”

Minimale inspanning, veel winst

Paul was een van de eersten waarbij ze aan de slag gingen. “Het was zo gepiept. Met z’n tweeën hebben ze in een halve dag de voor-, achter- en zijgevel volgespoten met hr++-isolatiekorrels. Zelf had ik er geen omkijken naar. En als het goed is, verdien ik de investering in een jaar of vijf terug. Zo kun je met minimale inspanning en niet eens zo’n grote investering dus behoorlijk besparen op je energierekening. En je krijgt er nog comfort voor terug ook. We hebben nog weinig hoeven stoken dit jaar, maar ik heb nu al het idee dat het minder tocht in huis.”

Meedoen kan nog

Wil jij ook met minimale inspanning veel energie besparen? Het aanbod voor spouwmuurisolatie in Afferden is nog geldig. Kijk hier voor meer informatie over deze en andere acties in Afferden.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?