Goed gesprek over zonnepanelen en energie besparen in Rondom de Landfort

20 januari 2017

Rondom de Landfort in Roden zijn de afgelopen tijd op heel wat huurwoningen zonnepanelen geplaatst. Bewoners die hier vragen over hebben of nog meer energie willen besparen én buurtgenoten met een koophuis die ook zonnepanelen of andere duurzame maatregelen overwegen, gingen op 19 januari met elkaar en een zonnepanelenleverancier in gesprek in Daltonschool Het Valkhof.

Buurkracht panelen leggen zonder logo bedrijf
Rondom de Landfort van start met energie besparen

Initiatiefnemer van de avond was Abel Velting, die in een van de huurwoningen woont die zonnepanelen gekregen hebben. Samen met buurtgenoten wil hij graag verder aan de slag met bijvoorbeeld kleine maatregelen als ledverlichting of energiebewuster gedrag. Een leuke manier om de verbinding in de buurt wat te vergroten en je doet nog iets goeds voor het milieu ook.

Gezamenlijke acties?

Buurtbegeleider Marjan Hendriks: “In klein comité zijn we rond de tafel gegaan om met elkaar van gedachten te wisselen. Een huurster was bijvoorbeeld benieuwd wat ze zélf nog kan bijdragen aan een beter milieu nu ze eenmaal zonnepanelen heeft. Een ander wilde meer informatie over de salderingsregeling: hoe werkt die nou precies? De woningeigenaren aan tafel waren benieuwd naar de mogelijkheden om gezamenlijk zonnepanelen in te kopen. En misschien ook andere energiebesparende maatregelen, want de isolatie in de buurt is zeker ook voor verbetering vatbaar. Eén van hen wierp zich op om daarover mee te denken en te helpen leuke activiteiten op te zetten voor de buurt.”

Versterking welkom!

Wil jij ook helpen om activiteiten van de grond te krijgen om samen energie te besparen en zo de energierekeningen naar beneden te krijgen? Of lijkt het je gewoon leuk om samen met andere buurtbewoners iets te ondernemen waarmee je ook nog eens bijdraagt aan verduurzaming? Neem dan contact op met Abel Velting. Wil je op de hoogte blijven van acties en activiteiten in jouw buurt? Maak dan een account aan op buurkracht.nl/rondom-de-landfort. Dan zie je meteen wat voor jou persoonlijk interessante besparingsmaatregelen kunnen zijn.

 

Rondom de Landfort

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Rondom de Landfort